Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamioculkas - zkušenosti

Od: aja1946® odpovědí: 4 změna:

že je jedovatý to vím. Ale dneska jsem ho šla namnožit, poté jsem se 3x umyla mýdlem a stále mě pálí ruce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eset*
hodnocení

1x
Ja neumim pracovat v rukavicich.Nemam v nich proste cit a kdyz pri myti nadobi skrinka se sklem byla uz skoro prazdna a vetsina rozbita rekla jsem si a dost! Driv zadne rukavice nebyli a taky to slo.A tak uz vsechno delam bez rukavic.A ani pri praci s jedovatyma pokojovkama - presazovani nebo mnozeni je nepouzivam.Je,ale pravda ze.ze zacatku jsem mela treba z jaru vyrazky a loupala se mi kuze na rukou.U jedovatych pokojovek jsem se mohla uskrabat i puchyre jsem z nich mela a kdyz jsem si blbka treba rukama promnula oko tak nepomohlo ani proplachovani.Dokonce i kdyz jsem dlouho sedela v blizkosti jedovatych pokojovek svedilo me cely telo.Nevzdala jsem to a ted mi nevadi ani to mleko z pryzcovych pokojovek.Nevim jestli to je tim,ze jsem brala prirodni doplnky na posileni imunity nebo,ze si telo zvyklo.V dnesni dobe je kazdy druhy clovek alergig o detech nemluve a ja si myslim,ze je to ptehnanou cistotou a vsemi temi nabizenymi priptavky v reklamach.Jenze tim likvidujeme i bakterie,ktere nase telo potrebuje pro spravnou imunitu.Pisu tento prispevek ze sve zkusenosti.Ja sama patrila mezi chorobne uklizece a likvidatory bakterii.Jak ja tak i dcera jsem neustale litaly po doktorech.Jen nekdo v nasi blizskosti zakaslal a nas to polozilo,proste jsme hned vsechno chytly.Privonet si driv k nejaky kytce tak se udusime.Jakykoliv rany se nam hned podebiraly a hnisaly.Zustavaly po nich nepekne keloidni (vystouple) jizvy.Pak vsechny ty masti,prasky,rukavice a cistici pripravky leteli do kose.Zacala jsem vyuzivat to co nam nabizi priroda a vsechny ty problemy jsou fuc a i kdyz to nebylo hned a zacatky byli fakt tezky za ty vysledky to stalo.Tak to je moje zkusenost.Chemie nam sice pomaha,ale zaroven nici!

72mona3*
hodnocení

0x

No, že by byl až takto dráždivý, to bych neřekla. Třeba pryšce, to jsou potvory, ale u zamia mě to překvapuje. Třeba jste na to víc citlivá.*nevi* M.

doplněno 19.10.17 17:26:

Mrkněte na abecedazahrady.dama.cz/...

Popisují množení pomocí dělení, což je nejsnadnější, a potom pomocí lupenů.

liska*
hodnocení

0x

Hlavně nepřelít! Vyrůstá z takové brambory a ta v mokru snadno hnije a pak se listy vyklápěj. Spíš nechat přeschnout. Nemá rád ani přesazování do většího. Raději se tlačí v menším květináči.

hodnocení

takže uříznuté oplégry nepustí í kořeny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]