Prosím o radu, co s kvetoucí, ale ne moc zdravě vypadající orchidkou - Phalenopsys. Nemám moc zkušeností, ale myslím, že buď byla někdy přelitá nebo má teď žízeň. Když jsem ji koupila, našla jsem doma v substrátu "zvířátka" - květinu raději přesadila do keramzitu a teď se jí něco nelíbí a já nevím co. Listy nemají tu správnou zelenou barvu (spíš zelenošedé) a jsou měkké, trochu i jakoby průhledné. Dá se z mého popisu vůbec něco zjistit? :o) Děkuju
Ahoj, přesazení do keramzitu není vhodné! Doporučuji použít buď plastovou - průhlednou krabičku, nebo sklenici, na dno nasypej pár kousků dřevěného uhlí, to zakápni vodou, na něj vlož orchidej s očištěnými kořeny. Zalévej opatrně, jen aby uhlí bylo vlhké, rostlina si bude vlhkost brát ze vzduchu, doporučuji časté rosení - pomocí rozprašovače, používej měkkou vodu, buď destilovanou, nebo alespoň převařenou, nebudou se ti tvořit na listech bělošedé povlaky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.