Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat poštou houby

Od: jarm® odpovědí: 7 změna:

Řeším jak rodině poslat nasbírané houby. Zda vydrží 24hodin v krabici, do čeho zabalit - do slámy, papíru, celé nebo nakrájené. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Poštou posílejte jedině sušené houby. Čerstvé houby se v jakékoli zavřené krabici zapaří a budou jedovaté. Nebo se domluvte na osobním předání. U vás, u rodiny, v polovině cesty. Můžete kombinovat auto, vlak, kolo.

Každý houbař přece ví, že se houby sbírají do košíků, případně do plátěných tašek. Pokud by nemohly v neprodyšné přepravce "dýchat", uškodila by jim i poměrné krátká cesta z lesa domů. Natož dlouhá cesta poštou v krabici.

jabraka*
hodnocení

2x

Na Šumavské chalupě jsme vždy houby zavařili do sádla a i po čtrnácti dnech jsme je v pohodě převezli domů.Konzumovali jsme je celou zimu.Nevidím v tom problém je takto poslat i na druhý konec republiky.

JABRAKA

hodnocení

Tak to úplně vzdávám. Z Moravy do Prahy je to dálka i potkat se na poloviční cestě, to by to houby přišly draze. Usuším a dám jim to jak přijedou

To uděláte opravdu rozumně. Houby se v uzavřeném balíčku zapaří a zjedovatí. Proto se ani nemají sbírat třeba do igelitek, ale do vzdušných košíků.

Jinak je letos ale všude taková spousta hub, že Vaše rodina, byť i z Prahy, si určitě někde v okolních lesích nasbírá klidně svoje. To je pak dvojnásobné potěšení. Jaga.

hodnocení

Já sama vím, jaká je to radost nasbírat si svoje. Mají 2 velmi malé děti, tak to do lesa mají obtížnější

liska*
hodnocení

1x

Ještě tak, kdyby Vám to nějaký kurýr nebo známý převezl. Houby jsou choulostivé. Jinak určitě to přežijí houby sušené nebo zavařené. Vezla jsem si z Tater krásné zdravé hřiby položené v krabici v kufru proložené ubrouskama a po příjezdu jsem je musela vyhodit. Během té dlouhé cesty napříč republikou se tam vylíhli červíci a totálně mi houby zlikvidovali. A to nebylo žádné horko.

hodnocení

0x

Poštou edoporučju, opravdu se zapaří, jedině snad pomocí ppl, to jkde rychle. Nevím, kam je potřebujete poslat, jaké je tam, autobusové spojení, já jsem už 2x došla na autobusák, dala řidiči dvacku a on balíček předal na své trase, ale samozřejmě nešlo o houby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]