Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, neměla jste ho na přímém slunečním světle? Na to pozor, může mu totiž spálit listy. Zalíváte ho? Protože po dlouhém nezalévání fíkusu dochází k hnědnutí a zasychání listů. Ale nesmíte ho zase přelít, musí mít pouze vlhký substrát. Nesmí plavat ve vodě. A pozor na prudké změny teploty, protože on pak schazuje zelené listy a může i uhynout.
Takže ho dejte pryč z přímého slunečního světla, lehce zalévejte a uvidíte, jestli se trochu spraví. Pokud ne, tak mu ty suché větvičky ostříhejte.
A foto by nebylo? Já mám také fíkusy. Benjamína a ten s velkými listy, klasický. U toho drobnolistého se stává často, že mu opadají listy a zbydou takové suché větvičky. Ale zase se olistí. A já ho mám celé léto venku, toho benjamína, s tím velkým nehnu, a právě jsem ho přinesla domů. Zatím se tváří spokojeně, ale na jaře jsem ho právě celý nemilosrdně ostříhala, protoře měl tak suché větvičky. A to hodně. Za letní sezonu a letnění, zase obrostl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.