Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnije kaktus?

Od: palacky* odpovědí: 5 změna:
Ahoj, chci se zeptat. Dá se s timto ještě něco dělat? Případně co a o co vlastně jde. Děkuji :)
Hnije kaktus?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

moc vody - vlhkosti... - někdy se dá vršek uříznout a zasadit - několik až měsíců bez vody!

tady už moc nadějí nevidím - spíš je to nebezpečí pro další kaktusy - izolujte

hodnocení

0x
Ano hnije. Moc vody.

figurek*
hodnocení

0x

Pěkně jste ho zřídili. Měl být zelený, nízký a baňatý. Jenže měl málo světla, proto se natáhl se do délky. Moc jste ho zalévali, proto začal uhnívat.

Se obávám, že s tímto kaktusem už moc parády nenaděláte. Můj děda by ho vyhodil.

hodnocení

0x

Jestli je ta spodní část měkká, tak hnije.

Jediná pomoc - šance - je uříznout nad měkkou částí až na zdravou tkáň, a nechat zakořenit. Do té doby nezalévat! Je dobré taky řeznou plochu zasypat např. dřevěným uhlím, někdo sype myslím skořicí, prostě aby se to vysušilo a desinfikovalo.

palacky*
hodnocení

Děkuji za rady. Uřízl jsem jeho zdravou část a narval do suchého substrátu. Jsem zvědav, zda to přežije.
Mám ho 5 let a nejspíše jsem ho doopravdy přelil. Zaléval jsem ho více jak před měsícem a substrát byl stále mokrý.
Dekuji. :)
Hnije kaktus? #2
Hnije kaktus? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]