Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodí vám keř moruše?

Od: brunecova® odpovědí: 15 změna:

Mám na zahradě zasazený keř moruše asi 8 let, ale doposud ani nekvetla. Přírustky za rok jsou malé, keř je vysoký asi 150 cm. Hnojím jí 2x za rok hnojivem na ovocné stromky a dle potřeby i zalévám. Mám ještě počkat, nebo jí vykopat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud znám morušovník,je to strom,a to dost vzrůstný.U nás vyrostl na 10 m.Znám morušovníky vysoké a rozložité,až 20 m.Plody jsou buď bílé,nebo fialové.

JABRAKA

hodnocení

Já ho tehdy kupovala jako keř s rybízy a angrešty v zahradnictví na internetě.

Já také kopila Moruši jako keř mám 2 roky a an nekvetla

hodnocení

0x

Předchozí odpověď je správná. Moruše je dosti vzrůstný strom, patrně jste koupila něco úplně jiného. Já jsem takhle kdysi koupila sazenici kustovnice čínské. Stála 300, několik let se nic nedělo a pak to mělo několik malých hnusných plodů - něco jako kustovnice cizí, která je občas vidět na mezi. Rostlinu jsem vykopala a doteď likviduji odnože, které rostou jak šílené.

floro*
hodnocení

0x

Pošlete fotku, kdo ví co to máte. Vůbec to moruše nemusí být.

hodnocení

Je to tedy moruše?

Rodí vám keř moruše?
radekvymola

Já mám tento keř také, ale hodně roste a zatím nekvetl. Manželka ho koupila jako moruši, ale nezdá se mi to. Má asi 5 let a 2 metry. Co to teda je?

hodnocení

Minulý týden jsme jí vykopali. Ani letos nekvetla.

hahanaj*

já znám moruše s jinými listy - ty vyrostou vysoké...

měla jste zřejmě tento druh

ovocnedreviny.cz/...

hodnocení

Děkuji za odkaz.

ivcape

Mám také přesně jak na obrázku ;od r.2011 nekvete *nevi*

bekycek*
hodnocení

0x

My máše moruši koupenou v Baumaxu, byl to malinkatý keříček v papírovém obalu a názvem Moruše Alba, máme ji asi tři roky a roste strašně rychle , teď má asi dva metry. Letos měla poprvé plody, nejprve byly bílé a pak černé, bylo jich asi dvacet než jsme je stačili sklidit tak je sezobali ptáci. Naše moruše má listy úplně jiné takové jednoduché asi jako jabloň, na obrázku mi to připomíná spíše fíkovník

teri70*
hodnocení

0x

za 8 rokou už mala rodiť a vysoká aspoň 2 -3m to je vhodné tak len zlikvidovať

dylin
hodnocení

0x
Moruše červená je dvoudomá a k tomu, aby rodila, potřebuje kamoša. Nejspíš jste koupila červenou

cus
hodnocení

0x

Je to moruše černá- Morus nigra

Moruše (Morus alba) –černoplodá - ovocný strom či velký keř příbuzný fíkům, dorůstající 10–15 m, od léta nese plody tvarem podobné ostružinám, barvy černé, 2–4 cm velké, šťavnaté,nasládlé až sladkokyselé, velmi dobré chuti. Oblíbené jsou v čerstvém stavu nebo zpracované na kompoty, marmelády, víno, sirupy i sušené. Léčivé při zácpě, srdečních a cévních chorobách. Strom se hodí i pro větrolamy, netvarované živé ploty a aleje. Žádá teplou slunnou polohu, živnou hlubokou půdu, hodí se nižších a středních poloh, do vyšších jen na vhodná stanoviště. Semenáče bývají více mrazuodolné, plodí ale později než pravokořenné rostliny, nejdříve za 3-5 let po výsadbě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]