Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pachira - měkne stonek

Od: suli* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám doma pachiru a začal jí měknout jeden stonek z pletence. Jakoby začal uhnívat. Ale je to zatím jen na vrcholu ale bojím se že mi změkne celý a odejde mi celá rostlina. Prosím co s tím mám dělat? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x
Ahoj, bohužel bez fotky, ale spíš bez toho, že bych rostlinu viděl, tak mohu poradit následující : omezit zálivku, počkat jestli ,,měknutí,, bude pokračovat, jestli že ano, tak bohužel nemocnou část odříznout a pokračovat ve stálé péči, doporučuji začít hnojit, např Kristalonem pro pokojovky...

anka1171*
hodnocení

2x
Kvůli čemu Vám měkne stonek, to nevím. Asi opravdu z toho přemokření. Ale jak se tak dívám na tu fotku, tak se mi zdá,že máte na kytičku samou puklici, červec ně bo neco takového. Já jsem od těchto potvůrek dnes čistila oleandr dvě hodiny. Ale já nejsem odborník. Snad se Vám ozve někdo z povolaných. No SNAD se mýlím.

suli*
hodnocení

Děkuji za radu. Omlouvám se že jsem neposlala fotku jde to špatně vyfotit ale přesto se pokusím jednu připojit abych ukázala jak to vypadá.

Pachira - měkne stonek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]