Pěstovala jsem ji, ale plodů nebylo nikdy moc, jen jsem jich pár vždycky utrhla a snědla s vědomím, že jsou zdravé a i pro chuť. Kdybych měla popsat pocitově - plody jsou chuťově svěží. Ne moc sladké, ne moc kyselé, prostě akorát.
Je lepší mít myslím aspoň 2 rostliny , já měla jednu, proto mi moc nerodila. A letos zašla - nejspíš suchem.
doplněno 03.10.17 09:31:
Musí se nechat dozrát! Problém je pak to, že "padá pod rukou". Mně teda chutná.
Uvádí se že plodit začíná kolem 7. roku. Mě se prvních pár plodů objevilo už druhý rok ale od té doby dva roky nic. Asi záleží jestli zrovna v termínu kdy kvete nepřijdou mrazíky. Plody jsem měl teda poměrně trpké. Bylinkáři tvrdí že účinně látky obsahují i listy ale jen asi 20 % v porovnání s plody. Čaj z listů mě ale chuťově neoslovil. Mám na posílení imunity rači tinkturu z třapatky a slivovice.
rostlin*
Aby schizandra plodila je nutné mít více rostlin poblíž. Problematicky se oplodňuje vlastním pylem.
Není to nic dobrého.Jsou ale příjemně charakteristicky aromatické. Je to rostlina ze skupiny tzv. adaptogenů. Jedná se o léčivku,takže chuť nehraje roli.
pravidelně ji užívám, chuťově celkem poděs (chutí mi to připomíná vonnou vykuřovací tyčinku nebo mýdlo ). Bobule si musím nejdřív rozemlít na prášek (+ voda), aby se to dalo vůbec pozřít. Jako nápoj mi to nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.