Nejste přihlášen/a.
Loni jsme na zahradě vysadili živý plot z tújí a ty bohužel pravidelně navštěvuje náš milovaný pejsek. Túje samozřejmě žloutnou a prosychají, některé už uhynuly. Poradíte mi, jestli existuje nějaká ochrana, třeba postřik, aby našemu psovi túje prostě nevoněly
nebo je nutné spolehnout se na nějakou mechanickou ochranu?
Děkuji za odpověď
Zdena
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
elizabeth*
2x
Nedávno jsem v Hornbachu zahlédla takové "plácačky" a bylo u nich napsané - ochrana stromků proti občůráváni psy. Prý je to něším napuštěné a pesany ten zápach odpuzuje, ale nemůže jim ublížit. Rozmístí se to podle návodu ke stromkům a je klid.
Pak už jedině plůtek - alespoň nízkej.
Pro odvážnější drátek s proudem - něco jak kravský ohradník - samozřejmě upraveno tak, aby psovi neublížil
Pak už jedině plůtek - alespoň nízkej.
Pro odvážnější drátek s proudem - něco jak kravský ohradník - samozřejmě upraveno tak, aby psovi neublížil
0x
Noo, já myslím, že problém ani tak nebude v tom psisku. Pokud ten plot nesestává ze dvou tří tůjí, jejich úhyn určitě nepadá na jejich hlavu. Mohu to potvrdit vlastní zkušeností... a to nemám pejska ale přímo psa, jehož produkce moči je poměrně velká. Mé tůje jsou v pořádku i při jeho péči.
yurek*
Já měl třicet tůjí a tři psy (dvě fenky a pes), kteří je chodili občurávat. Stále stejné tři tůje, stále černější a černější zdola.
Plot je dobrý nápad.
Plot je dobrý nápad.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]