Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ožírá keř maliníku?

Od: mates* odpovědí: 3 změna:

Prosím vás, kdo máte nějakou radu, nebo zkušenost se škůdci ovocných keřů, konkrétně maliníku, poradte prosím. Manželka si zasadila keř maliníku, který dal prvním rokem pár malin a před pár dny zjistila, že ji něco ožírá vršky, až na samotný stonek. Mšice a housenky jsme nenašli. Připadá mi to, jako by to ozobávali ptáci, což si myslím, že je hloupost a nikdy jsem nic takového neslyšel. (viz,foto) Děkuji za případné odpovědi.

Co ožírá keř maliníku?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud máte ožrané vršky, tak bych to tipovata tak na srnky. Ale pokud nejde o požer, mohlo dojít k odlámání mladých a křehkých vršků během silnějšího větru nebo bouřky. Ida

doplněno 30.09.17 12:06:

I zajíc to může být. Ale myslím, že zajíc by asi začal okusovat níž u země, ne od vršků. Od vršků začínají srnky.

mates*
hodnocení

...když píšete, že by mohlo jít i o srnku, tak můžu potvrdit, že jich tady máme docela dost, ale můžu i vyloučit, že by až k nám zavítala. Jedno mně ještě napadá, často tady kolem běhá zajíc! Je to možné, že by to mohl okusovat on?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych ptáky zcela nevyloučil - i zde se o tom psalo ve starším příspěvku, že je to možné a dělají to (snad i vrabčáci). Zdravím!

doplněno 30.09.17 12:17:

mates - co nějaké stopy nebo otisky paciček v hlíně? Je tam něco? Jsou tam zbytky větviček nebo bobky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]