Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denivka, omylem koupená

Od: suzymon® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, objednávala jsem tulipány a narcisy a nějakým omylem jsem objednala také denivku. Přišly mi tvrdé suché hlízky bez kořínků. Hlízky jsou zdravé, ale všude píší, že se mají sázet na jaře, nebo i na podzim, ale nejpozději začátkem září, aby mohly zakořenit. Teď už je konec září a vypadá to na to, že přijde brzy zima a že už nestačí zakořenit a zmrzne. Co mám s hlízkama dělat? Ale stejně je mi to divné, protože ty hlízky se spíše podobají narcisům. Ale když jsem se dívala podle jména do katalogu, tak mi tam vyskočila denivka. Posílám foto. Vedle jsou hlízy narcisů. děkuji za pomoc.

Denivka, omylem koupená

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

3x

Suzymon, ale tohle vypadá jako klasická cibulovina (tilipán/narcis). Denivka má takové podlouhlé "brambůrky" a značně křehké.

pohanka*
hodnocení

2x

Co já mám denivku, tak ta má zcela jiné hlízy anebo oddenky. Takové podlouhlé. Tohle jsou spíš cibulky, ale nejsem znalec.

Neudělali v zahradnictví chybu? Zkus jim tam zavolat.

Denivku můžeme sázet 6 týdnů před příchoden mrazů. A protože je teprve začátek podzimu, tak si myslím, že je ten správný čas denivky sadit a přesazovat.

doplněno 30.09.17 05:33:

Včera jsem koukla na zahradě na tu moji denivku, je ještě zelená, tedy pokud by se posílala, tak ještě se zelenou částí.

Navíc na stránkách denivkové farmy ,,Dolce,, u Jaroměře www.denivky.com píší, že denivky posílají zabalené v igelitovém sáčku, aby vydržely třeba i 14 dní transport poštou. Což si myslím, že 14 dní již v dnešní nehrozí. Jinak mají na svých stránkách i košíček s připravenými pytlíky k zaslání a jsou to hlízky se zelenou částí. To jenom pro doplnění, protože se již určilo, že se jedná o narcisky.

Jinak se podívejte na tu farmu, jak velkou mají nabídku barev, dvoubarevné a různých typů. Mě se líbí tmavě růžová Summer Wine, tu jsem ještě nikdy neviděla.

Ale pokud příznivci denivek rozkliknou americkou sekci /vlevo v nabídce farmy/,,The American Hemero Callis Society,, tak mě skoro vypadly oči, jaké mají nádherné vyšlechtěné druhy. A ty dark třeba ,,Deep Dark Duck.. Nebo Balade Nokturne. Paráda.

Denivka je pouze nápis na pytlíku, cibule ne. Každopádně to zaseďte jako ostatní cibuloviny na podzim a ven.

hahanaj*
hodnocení

2x

souhlasím, se všemi nade mnou... není to denivka

katka23
hodnocení

1x
Denivka to určitě není. Mám ji na zahradě a vypadá úplně jinak. A ja již tady bylo řečeno vypadáto na nějakou cibulovinu narcis,tulipán

hodnocení

Všem děkuji a potvrdili jste mé podezření, že byl omyl v názvu. Pak jsem tam volala a oni dali stejné jméno jednak narcisu a také té denivce. Takže já mám správně narcisy, které jsem chtěla. Je mi blbé bodovat, protože všichni máte pravdu a je vás víc než 3. Tak poraďte jak mám bodovat, aby to druhým nebylo líto a aby si nemysleli, že jejich odpověď považuji za méně dobrou. Tohle bodování je někdy opravdu na kočku...

doplněno 30.09.17 09:37:

Liško, stalo se a díky. ;)

radkapod*

Na 100% je to narcis ;)

liska*

Určitě narcis. Jo a zasaďte hned a asi 10cm hluboko.

liska*

Suzy, já jsem tu své body rozdala, to mě baví *smich* Tak doplň.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]