Nejste přihlášen/a.
Nevite, prosím, jaká květina roste v písku na pláži na Krétě. Na jižním pobřeží Kréty v háji tamaryšků roste v trsech, připomínajících cibuloviny.
Tato rostlina rostla na Korfu a to všude jako plevel. V tom slaném písku, až u moře, kde jinak nic nerostlo. Ve velkém množství. Utrhla jsem si ji několikrát do vázy, byly krásná, ale nevydržela dlouho. Říkalo se jí "písečná lilie".
Jinde u moře jsem ji neviděla. Dočetla jsem se ale, že na pobřeží Černého moře v Bulharsku je nějaká oblast - "Kavacite", kde rostou přísně chráněné písečné lilie.
Pokud je to skutečně ono, v Bulharsku je to chráněné a na Korfu by se to mohlo do otepí vázat. Byla to přesto rostlinka pohledná a zvláštní, měla jsem je ráda. Asi i proto, že v tom slaném písku nic jiného takřka nerostlo. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.