Nejste přihlášen/a.
To jsem dnes vyfotila a mimochodem, neví někdo, co je to za stromy? Díky.
Ano, sakura.
Ze začátku když krátece mrzlo, rostliny již prošly jarovizací a na delší období teploho počasí a prodlužujícího se dne reagují kvetením. Teplo má být ještě dlouho, takže pokvetou ještě více. Problém je, že jak začne mrznou nejen že to vše namrzne, ale vytažená míra ve kmenech zmrzne a hrozí mrazové praskliny. Což je celkem problem. A samozřejmě budou mít už letos odkveteno i na jaro.
Zrovna dneska v televizi (Prima, Nova?) byly záběry z Prahy, kde kvetou sakury. Nevím, jestli to byla zrovna tato vámi zmiňovaná alej, ale bylo řečeno, že se jedná o kultivar zimní sakury "Zimní sakura (fujuzakura/Prunus subhirtella autumnalis) začíná kvést na podzim a pokračuje s kvetením sporadicky přes zimu." (to jsem o ni našla na Wikipedii) a že to není nijak neobvyklé. A že je za posledních 7 let 6 zim (lednů?) nadnormálně teplých. Nevím přesně jak to bylo formulováno, ale pochopila jsem to takto. Doufám, že nebude mrznout v březnu nebo třeba i v dubnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.