Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meruňková jádra jsou hořká

Od: zavinac® odpovědí: 3 změna:

Mám jádra z meruněk a jsou hořká ,,,,to je vada ,,nebo to tak bývá dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Některé meruňky mají sladká jádra- jiné hořka.Nejsou závadné ani jedny .Sice se kdysi říkalo, že jsou jedovatá...ale nikdy jich nesníš tolik , aby škodila.

No ono v horkých slupkách je stejně kyanidu jako v hořkých mandlích. Ale v mandlích je to v celé mandli zatímco v meruňkách je to údajně jen ve slupkách. Jestli toho neberete půl kila denně tak bych se tím nestresoval.

liska*
hodnocení

0x

Ve větším množství jsou hořká jádra jedovatá. Kyanid. Prodávají se sólo jako jádra divokých meruněk ve zdravé výživě, kvůli látce, která brzdí rakovinné bujení /Amygdalin/. Dospělý chlap prý může max 10 ks. Střední žena méně, asi 7 Ks. denně. Záleží na tom, jak jsou jádra čerstvá! Existuje vzorec na jejich užívání / čerstvých hořkých/. Počítá se věk a tělesná váha, ale za boha si nevzpomenu, jak to bylo, ale vyšla mi necelá sedmička kusů. Dnes se prodávají též v kapslích, jako potravinový doplněk.Drahé. A nejíst naráz, nýbrž rozloženě celý den. // Sladkých jader jsme roztloukli a snědli jako děti hodně, a nic.

doplněno 25.09.17 20:31:

Četla jsem příbalový leták, kde u těžkých případů lze dávky významně zvýšit pod dohledem odborníka. Každopádně s hořkými opatrně. Nejvíc jsem za den snědla rozloženě 20, jenže ty byly suché a kdoví, jak dlouho cestovaly z těch himalájských údolí, kde prý rostou ty správné divoké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]