Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sušené bedle

Od: zdepapepa* odpovědí: 2 změna:

Nejdříve jsem usušil nohy bedlí a ty následně rozdtrtil na prášek, který je vhodný na přidávání do polévek, nádivek a pod maso. Dále jsem klobouky bedlí natrhal na menší kousky a ty usušil -> chtěl jsem se vás zeptat jestli se ty sušené kousky bedlí dají také použít do nějakého jídla.

Máte ještě nějaký tip jak uchovat bedle? Je podle vás nejlepší způsob na uchování bedlí sušení a následné rozdrcení na prášek nebo sušení na kousky? Nebo jde i bedle zmrazit a následně použít?

Děkuji za všechny rady.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kepler*
hodnocení

0x

Úplně nejlepší je klobouky bedel použít ihned a osmažit v trojobalu. Jinak k sušení vhodné jsou, protože neobsahují mnoho vody, je jedno jestli jde o nohy, nebo nakrájené klobouky. Nohy bych ale radši vyhodil. Drcení na prášek není nutné. Zmrazování celých plodnic je na nic, když tak je použít do směsi s hřibovitými, vydusit a pak teprve do mrazáku. Sušené i vydušené houby mají univerzální použití, jen do dortu pejska a kočičky se prý nehodí.:)

 

hodnocení

0x
avatar totak

U nás některé roky nic než bedly neroste. Normálně je mrazíme. Nohy nevyhazuju, jsou na skus zajímavější než kloboky. Rád si žvýknu :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]