Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny, v létě jsem si koupila mandarinku, s již několika plody cca 1 cm, měla ji na terase, dařilo se jí všechno, plody jsou již cca 2,3cm. Jenže teď nevím kdy to mám dát domu a hlavně, jestli ty plody budou dorůstat a dozrávat i během toho přezimování, nebo jak to je, jak dlouho to trvá než ty plody kompletně dorostou a dozrají, nikde jsem to nenašla. Pochopila jsem však a nevím jestli správně že záleží samo na odrůdě a že snad i přes rok? A jako že pak narostou i nový plody a budou tam současně zelený zrající malý i velký? A neopadnou mi plody v zimě doma v ložnici? Děkuji
Mám na balkóně(zaskleném) dvě mandarinky a jeden citroník. Jsou tam celoročně i v zimě. První mandarinku mám od roku 1990 a dodnes kvete a plodí, ale byla naroubovaná na špatnou podnož, její mandarinky jsou trpké. Druhá také plodí a ty jsou klasické, jako z obchodu. Citroník má ročně, jen dva až tři plody, ale jsou krásně velké a chutné! Zalévám v létě obden, v zimě jen trochu max 2x do týdne. Plody dozrávají docela dlouho, viz foto.
Viděla jsem citronovník, dost velký strom, přes půl velké kanceláře. Kvetl, odkvétal, dozrával a měl krásně žluté plody současně. Majitelé dělávali "sklizeň". Utrhli krásný dozralý citron, koupili rum, zkaramelizovali cukr a uvařili námořnický grog. Sezvali kamarády. Byla to paráda! Grog pod rozkvetlým citonovníkem! V Ostravě
Děkuji za odpovědi a zajímavosti. Takže už mám celkem jasno. Snad se teda plodům podaří růst i přes zimu. Bohužel nemám žádnou zimní zahradu jen otevřenou terasu a pak předsíň kde to pro ni bude asi nejlepší. Teď je to trochu na prd protože ze srpnových třicítek to najednou v září hned padá a někde hlásí už mrazíky no u nás snad ještě ne tak počkám ještě ještě má být i pěkně koukám.
Předsín, si myslím, to nebude to pravé místo. K oknu, ke světlu! Přece jenom na tom stanovišti bede nějakých 8 měsíců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.