Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvas z Hrusek Williams

Od: romanzampach odpovědí: 5 změna:
Dobry den,je tady nejaky zkuseny radce ohledne zalozeni,kontroly atd az po vypaleni kvasu z hrusek Williams? Kolik cukru na 100kg? Nechat kvasit bez pristupu vzduchu nebo s pristupem? Na co si dat pozor atd? Dekuji Roman

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar totak
Problém hrušek je v tom, že ať vypadají sladké jak chtějí, vždycky mají menší cukernatost než třeba jablka. Přidávání řepného cukru ale vede k tomu, že pálenka z čistých hrušek pálí na jazyku a zkušený degustator přidaný cukr pozná. Proto se většinou kvasí hrušky s jablky nebo jako směs ovoce. To co si musíš rozhodne ohlídat je konec kvasného procesu. Kvas ze samotných hrušek se po dokvašení okamžitě zlomí a zkysne. Proto bych doporučoval kvašení pod kvasnou zátkou abys viděl jestli ještě plynuje nebo se zarazil.
romanzampach
hodnocení

Dekuji za odpoved.Takze kdyz pres kvasnou zatku uvidim ze kvas prestal plynovat tak musim palit hned nebo mam jeste nejaky den cas? Pokud kvas plynuje tak nemusim merit nebo merim i v prubehu?
Rychlost jakou se to zlomí závisí na teplotě a procentu alkoholu ve vykvašeném rmutu. Když nebude vyslovene teplo tak určitě máte minimalne týden na vypálení. Dokud to buble, tak bych do toho nelezl, maximálně jednou promíchat ode dna a to ještě v prvních týdnech kvašení než se na vrchním koláči projeví oxidace. Pak už bych to zadělal a nechal osudu.
doplněno 13.09.17 14:57: Oficiálně se cukr do kvasu přidávat nesmí. To je myslím někde v zákonu o lihu. Neoficiálně se dává kolem 2 kg na 100 l . Před tím bys ale měl upravit kyseliny podle návodu palenice-pistovice.cz/... Aby se předešlo zkřístovatění. Voda kterou budeš dodávat by měla mít 16% cukernatosti což už se v návodu nedočteš protože jde o oficiální stránky pálenice.
romanzampach
hodnocení

Kolik cca dat cukru kdyz to michat s jinym ovocem nebudu? Nepotrebuju aby toho nateklo co nejvic ale aby byla dobra.

 

jabraka*
hodnocení

0x

při kvašení ovoce je potřeba znát objektivní obsah cukru - cukernatost.Při kvašení kvasinky zpracovávají především glukozu,a nemohou zpracovat větší obsah než asi 12% ovocného cukru.Pokud ovoce obsahuje cukru méně,obsah alkoholu bude o to menší.Účinnost kvašení je omezenaProto se pro domácí pálení možnost přídavku řepného cukru nevylučuje.Oficiálně je přídavek dokonce zakázán.Dokonale zralé ovoce se musí rozdrtit a nemělo by obsahovat nejen nezralé,ale ani nahnilé plody.Kvašení musí být vedeno v nejvyšší čistotě.a bez přístupu vzduchu.Kvasí se při teplotě kolem 18 stC asi 5 - 6 týdnů.Pak by měl být zpracován veškerý cukr a chuť kvasu by měla být mírně nakyslá.Pokud se měřením zjistí obsah cukrů menší jako 10%,tak lze přidat 2% cuhru řepného.

deslik.blogspot.cz/...

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu
Otázky na téma kdy pálit kvas
Otázky na téma kvas z hrušek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]