Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Některá rajčata praskají,jiná jsou v pořádku

Od: maky® odpovědí: 7 změna:

Máme tyčková rajčata, několik rostlin, různé druhy, některá krásně dozrávají a jsou v pořádku, ale na dvou, třech rostlinách stále praskají, ale až nyní, koncem léta. O všechny se starám stejně, proto si to nedovedu vysvětlit. Stává se vám to také? Moc zalévám? Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, stává. Hodně záleží na druhu a je potřeba to vychytat. Nedávno jsem třeba koukala, jaká prodávají speciální rajčata z Belgie - kilo za stovku, taková veliká, narůžovělá, no podobné jsme měli doma, protože jsme dostali semena a taková hnusná moučná rajčata jsem fakt ještě nezažila a ejhle - ona je to specialita!

hodnocení

Moučnatá také nemám ráda. Bude to tedy druhem, kupovala jsem záměrně různé druhy, ale nyní nevím, které je které, příště si budu dávat pozor, co kupuji.

hodnocení

0x

na každém rajčeti mám taky plno prasklých a mám dvě odrůdy

liduli
hodnocení

0x

U nás teď o víkendu hodně pršelo, také mi popraskaly rajčata, je to tím deštěm. Vlastně jsem to čekala, když se ochladilo a začalo pršet, že to rajčata "odnesou" :(

Přesně tak, změna teploty a deště = prasklá rajčata = dělám kečup :)

hodnocení

Aha, děkuji všem, tím se to vysvětluje, ale některé druhy jsou asi odolné a jsou v pořádku.:)

hodnocení

0x
Rostlina se nedokáže vyrovnat s okamžitým nadbytkem vody a její pletiva praskají...takze je to opravdu způsobeno např. když je období sucha a najednou vydatně zaprší. Různé odrůdy rajčat jsou k praskání různě odolné. Je vhodné zabránit nadměrnému odpařovaní vody mulčem, nebo posekanou trávou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]