Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na zahrádkářské výstavě jsem si zakoupila kalokvět a nevím, zda ho zasadit až na jaře, nebo hned teď. Teď vypadá jako suchý drn se spoustou kořenů. V návodu na pěstování je uvedeno, že přes zimu se má omezit zálivka, tzn. že uložení do bedýnky a sklepa bez vody asi nebude vhodné. Mám ho tedy zasadit již teď a přes zimu občas zalít?
Děkuji za odpověď.
Já přezimuji kalokvět tak, že ho i s květináček odnesu do sklepa. Tam ho nijak nezalévám, na jaře přesadím a začnu zalévat. Když je vidět mezi listy poupě, přihnojím ho něčím na květ. Je celé léto venku na slunci.
Váš bych nechala jak je a zasadila až na jaře. Obávám se, že když ho zasadíte ted a trochu zalijete, začne růst a bez slunce to bude na prd.
Když to vezmem logicky. Píšete, že teď vypadá jako seschlý drn. To znamená, že vegetace byla násilně ukončena někdy před dvěma měsíci. Jestli ho tedy necháte někde do jara, dejme tomu do března, tak si spočítejte, jak dlouhá doba to ještě je a co z něho asi zbyde. Dejte ho do menšího květináče, mírně zalejte, dejte do nejstudenější místnosti na okno a doufejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.