Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny pěstitele...mám na zahradě lísku zelenou asi nějaký velikostní standard a je naprosto v pohodě naproti tomu mám asi o 20 metrů dál lísku červenou . Ta však měla jen asi 30 oříšků a teď jich tam je už jen 5 a navíc zasychají lístky a celé větve přičemž je zaléváme stejně a mají stejné podmínky na stanoviště. Nevěděl by někdo co že se to děje,proč se jí nedaří,nebo ta červená má větší nároky? díky za jakýkoli podnět
Jak tu bylo napsáno, asi za to mohou hryzci, nám takto zlikvidovali několik švestek. Jinak ty nároky červenolisté lísky nejsou jiné, my ji máme doma několik metrů od těch švestek a je v pohodě až moc. Zkuste ji více zalévat a pokud se do jara nevzpamatuje, tak nic. Letos jsem si na více místech všimla, jak zasychají různé stromy a asi záleží i na stanovišti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.