Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte náhodou, jak se jmenuje tento strom (viz. obrázek)? Vím, že strom byl focen z dálky a že to asi nepoznáte, ale kdyby jste to věděli, tak mi prosím poraďtě. Předem díky
Já zase tipuji něco úplně jiného
Co nějaká odrůda buku? Teď se hodně vysazují třeba na parkoviště, podél chodníků...a udržují se zastřiháváním. M.
@liska - co varieta Ulmus minor? Ta bývá vidět ve světlejší formě.
Tak mě ještě napadá Jinan dvoulaločný. Ten má zvláštní lupeny, z dálky by šly zaměnit s větvičkami z túje.
Jak říká Mona72, ten jinan dvoulaločnatý zvaný Ginko, ten je tomu hodně podobný. Až když jsem ho viděla u sestry na zahradě, napadlo mne to taky. Je stejně vřetenovitý. Má listy jako vějířky uprostřed vykrojené se specifickou žilnatinou, což mohlo tazatele zmást. Blíží se podzim, uvidíme. Ginko shazuje listy, zatímco túje jsou pořád zelené.
Když chodíte kolem, tak se zeptejte majitele. Možná jsou na pozemku města a starají se o ně technické služby.Tak tam si zajít. Já takhle chodím k paní, co vede školku s prodejem dřevin a zeptám se jí, co že to vysadili tam a tam a paní má přehled. Někdy dokonce řekne, že to jsou stromky právě od ní. Jo, a napište, co to bylo!
Ty kmeny mi k tůjovitým nesedí. Není to nějaká umělá finta? Umělé kytky známe, ale umělej strom, tak to by byla síla! Navíc tůje jsou zelené pořád, tak i v zimě nebudou umělotiny nápadné.
Podle té hladkém kůry na kmínku, nemohl by to bý nějaký nový kultivar habru? Asi ne, asi má tmavé listí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.