Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje tento strom?

Od: stromec odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, nevíte náhodou, jak se jmenuje tento strom (viz. obrázek)? Vím, že strom byl focen z dálky a že to asi nepoznáte, ale kdyby jste to věděli, tak mi prosím poraďtě. Předem díky

Jak se jmenuje tento strom?
Jak se jmenuje tento strom? #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

K poznání stromu by byly potřeba ještě další znaky,m.j. tvar listu,kůra a pod.Pravděpodobně to bude některý z topolů-(populus)

72mona3*
hodnocení

2x

Já zase tipuji něco úplně jiného ;)

Co nějaká odrůda buku? Teď se hodně vysazují třeba na parkoviště, podél chodníků...a udržují se zastřiháváním. M.

doplněno 27.08.17 19:17:

@liska - co varieta Ulmus minor? Ta bývá vidět ve světlejší formě.

doplněno 27.08.17 22:38:

Tak mě ještě napadá Jinan dvoulaločný. Ten má zvláštní lupeny, z dálky by šly zaměnit s větvičkami z túje.

liska*
hodnocení

2x

Viděla jsem něco podobného, takhle do vřetena zapěstovaného pro městskou zástavbu, a byl to jilm. Měl ale světlejší listy. Bez listu se to nedá určit Asi máte pravdu s tím druhem topolu.

floro*
hodnocení

1x

Pokud nevložíte lepší obrázek jen těžko tvrdit na 100%.

S největší pravděpodobností Carpinus betulus ´Frans Fontaine´ nebo ´Lucas´, ale klidně také Fagus sylvatica ´Fastigiata´.

liska*
hodnocení

1x

Jak říká Mona72, ten jinan dvoulaločnatý zvaný Ginko, ten je tomu hodně podobný. Až když jsem ho viděla u sestry na zahradě, napadlo mne to taky. Je stejně vřetenovitý. Má listy jako vějířky uprostřed vykrojené se specifickou žilnatinou, což mohlo tazatele zmást. Blíží se podzim, uvidíme. Ginko shazuje listy, zatímco túje jsou pořád zelené.

72mona3*

Taky vám to nedá, co? Ty kmeny jsou světlé, vypadají hladké, takže túje to opravdu nebudou. Jinan je varianta méně známá, neobvyklá, ale ne nemožná... Doufám, že nakonec zjistíme, co to je. *modla*

hodnocení

0x

Takhle vypadá naše slíva, taky roste jako topol! *plac*

stromec
hodnocení

Strom listy ani jehličky nemá. Koruna je jakoby z tůjového materiálu.

Jestli můžete, dejte adresu místa, odkud jsou fotky.

hahanaj*
hodnocení

0x

klidně to může být zerav řasnatý-podle toho co popisujete

liska*
hodnocení

0x

Když chodíte kolem, tak se zeptejte majitele. Možná jsou na pozemku města a starají se o ně technické služby.Tak tam si zajít. Já takhle chodím k paní, co vede školku s prodejem dřevin a zeptám se jí, co že to vysadili tam a tam a paní má přehled. Někdy dokonce řekne, že to jsou stromky právě od ní. Jo, a napište, co to bylo!

doplněno 31.08.17 17:36:

Ty kmeny mi k tůjovitým nesedí. Není to nějaká umělá finta? Umělé kytky známe, ale umělej strom, tak to by byla síla! Navíc tůje jsou zelené pořád, tak i v zimě nebudou umělotiny nápadné.

figurek*
hodnocení

0x

já vidím světlou kůru, pravidelnou korunu a malé listy, nějaký parkový buk.

liska*

Figurku, tazatel listy ani jehličí nevidí. Proto se tu mluví o tújích a jinanech. Na první pohled to vypadá jak topol. Že by si někdo pěstoval domácí minivětrolam? *smich*

hodnocení

0x

Podle té hladkém kůry na kmínku, nemohl by to bý nějaký nový kultivar habru? Asi ne, asi má tmavé listí.

liska*

Babko, zdá se, že máte pravdu. Spatřila jsem něco podobného a listy to mělo habrovité. Coby kultivar docela nahuštěné, což mohlo imitovat nějakou tújovinu. Habr bývá světlejší, to jo, ale když kultivar, tak pořádně :-D. Taky by se tazatel mohl ozvat a eventuálně upřesnit, ať můžu spát *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]