Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s rajčaty a paprikami

Od: many* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, tak jsem letos prvně nasázel na políčko rajčata a papriky, urodilo se jich požehnaně ale nyní co s nimi.Jistě zamrazit, ale jak je před tím upravit, nakrájet nebo nechat celé, děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nakrájíme rajčata, papriky, cibuli, promícháme a nacpem do pytlíků do mrazáku. V zimě pod maso, lečo, pečená zelenina

doplněno 26.08.17 22:08:

Vše syrové.

Opravdu syrové a jsou pak dobré? Já mrazila převařené. Děkuji za informaci.

A co se rajčat týče, tak je dám do horké vody, pak oloupu, rozmixuji, některé jen rozmačkám a dám zmrznout, používám na těstoviny nebo omáčky.

A z paprik a rajčat zavařuji lečo /hotové, uvařené

many*
hodnocení

Aha, já měl strach aby z toho nebyla jen zmrzlá šlichta...

Já se inspiruji tady:

prozeny.cz/...

hodnocení

2x

Dávám pokrájené papriky a rajčata zamrazit, čalamády u nás nikdo nejí, tak dělám naprosto skvělý kečup a na ten padne rajčat hodně. Z kila a půl rajčat mám jednu a půl tré větší skleněné lahve od kečupu.

hodnocení

2x

Já dělám omáčku na zavaření. Prostě uvařím omáčku, zavařím a v zimě jen zahustím a nemám s tím práci, taky takový přípravek pod maso - pomele se kilo a půl rajčat a 300 g česneku a je z toho výborná pasta, dá se to do skleniček a jinak se s tím nic nedělá, dá se to přidat do všeho.

many*
hodnocení

Děkuji mnohokrát všem za recepty, známky již jsem vyflákal :)

hodnocení

1x

Já oloupu (spařená) rajčata, nakrájím je s paprikami a cibulí do směsky a rozdusím, až se odpaří většina vody. Namrazím po porcích a pak použiju pod maso, na špagety, na lečo,... Podušením se ušetří spousta místa v mrazáku.

pohanka*
hodnocení

1x

Lečo podusit a zavařit. Sklenice vyskládáte do tmy na polici ve sklepě a jenom odebíráte.

Nejste závislí na funkčním mrazáku. Příští rok se nemusí urodit a budete mít kam sáhnout. To samé v případě válečného konfliktu, napadení Země mimozemskými vetřelci, nebo nějakou přírodní katastrofou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]