Kokosové palmy u nás prodávané, většinou po pár měsících uhynou, neboť jim nemůžeme dopřát potřebné podmnínky, které potřebují k životu, především je to vysoká vzdušná vlhkost, světelná intenzita, ale i kolísání teploty. Znám pouze jediný případ, kde kokoska zdárně prospívá a roste několik let, ale ten chlapík ji má v super skleníku...
Mám kokosku přes šest let normálně v pokoji u východního okna.Má něco přes dva metry.Dvakrát týdně ji rosím a má dostatek vody. Je fakt,že máme doma trochu vyšší vlhkost,protože jsem blázen a mám barák plný zeleně (strelície,washingtonie,cykasy,araukárie,alocasie,...)
yurek*
A to je právě ten rozdíl...
anthurio
zdar crvcku,
ake druhy Alocasii mas. Vies zohnať A.sanderianu, pripadne aj Nobilis-ku?
cvrcek*
mam klasickou amazonicu.Teď dumám nad semeny Macrorrhira a Odora z Německa.Občas se některé jiné druhy Alokasií objeví i na našem trhu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.