Nejste přihlášen/a.
DD, už hodně let pěstuji pryšec, je také zvaný "Kristova koruna", lat. euphorbia ve třech barevných variantách. Všude v literatuře se doporučuje OPATRNĚ zalévat, piktogramy ukazují množství vody v konvičce "na dně" - přitom dle zkušenosti vím, že rostlina vyžaduje hodně zalévat, jinak velice rychle žloutne, květy opadávají. Pěstuji výhradně na severních oknech, pravidelně přesazuji, přihnojuji tekutým hnojivem na sukulenty. - Uvítám vaši zkušenost, díky, Marta
Pěstovala jsem mnoho let a nikdy jsem s ní žádnou starost neměla, rostla sama a krásně. Myslím, že jsem ji ani moc nehnojila. Sukulenty se zalévají málo, protože si v těle drží zásobu vody. Pokud jsou opravdu zalévány málo, tak změní rostlina barvu a po zalití se to srovná. Mají rády slunce, na sevr. str. bych ji nedávala, pokud Vám neprospívá. Vždycky jsem k ní jen cvrkla trochu vody, aby mi neuhnila.Žloutnutí lístků může být i přemírou vody, to musíte vypozorovat, co děláte špatně. Není vhodná ani těžká zem, sukulenty mají rády příměs písku v zemině. Mně se zdála tato rostlina pomalu nezničitelná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.