Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaké máte na zahradě druhy máty a kterou byste mi doporučili? Máme dvě, nevím jak se jmenují, ale nejsou nic moc.
Meduňku máme krásnou, skvělou. Ale máta se nedaří, roste bujně, ale velmi rychle zdřevnatí vč listů.
děkuji
Máta, kterou mám, má trochu citronovou vůni, takže máta citronová, si myslím. Pak mám asi mátu normální, každý druh má jinou barvu lístečků.
Pořídila jsem si marockou mátu. Hledala jsem podle vůně tu nejpodobnější, co mívala babička u zahrádky. Ona jí říkala balšám.
Jinak, co se druhů týká, tak prý stejně není jisté, co kupujete, protože máta se velmi dobře kříží. Letos mi ji téměř úplně zlikvidovala mandelinka. ! M.
My máme peprnou, pomerančovou a citronovou.Tyhle dvě poslední mi chutnaj nejvíc. Chtěla jsem ještě jahodovou. Voní hezky, ale chuť mne zklamala. Moc záleží, kde rostou. Ve vlhkém polostínu je máta větší a křehčí, na slunku má menší lístky, je jakoby tužší. Ostatně na vyloženě slunné polohy se nedává.
Takovou tu normální-asi obecnou?, pak spearmintovou-prý se jí taky říká japonská a pomerančovou.Letos nic moc. Byla dlouho zima a sníh na zahrádce. Ani tymián moc nevyrostl. Zato to co mám v truhlíku za oknem, citronový tymián, rozmarýn, bazalku a libeček, ty jedou krásně. Pravidelně těžíme, heč?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.