Přeji krásný den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti a poprosit o radu. Mám vypěstovanou rostlinku cca 30 cm z pecky citronu. Doteď si užívala na balkoně tepla a sluníčka, ale teď se o ní začínám trochu bát vzhledem ke klesajícím teplotám. Hodně jsem o ní nastudovala, ale všude se píše trošku něco jiného. Takže nejlepší budou asi Vaše zkušenosti. Jak dlouho ji nechat na balkone? Kdy ji vzít domů a kam ji umístit? Tmavší a chladnější místnost nebo teplejší a světlá? a jak se zálivkou přes zimu? A ještě jeden dotaz, myslím, že nastal čas na"košatění"zatím je to jen jeden stonek s lístky, nemáte zkušenosti? Je tomu jak u ostatních kytek? Šmiknout? Děkuju moc.
Neni moc co radit, staci najit pestitele, ktery ma citronik (nebo i jiny citrus by se mohl s citronem roubouvat) a poprosit ho.
Chce to nervy. Prvni co udela je, ze ho proste urizne a zbyde jen kminek. Zadny list ani vetvicka. Kmen se rozrizne a vsune se roub, vosk, ovazani a casem se chytne a poroste uz jen z roubu. No a muzes se tesit na urodu
Limitujici je nejaky pestitel a kminek alespon 5 mm v prumeru.
hanik*
uf, tak si budu muset řádně rozmyslet, to mi bude trhat srdce Hýčkám ho, a vidět, jak ho někdo řízne, no nevím, nevím, každopádně díky za radu. A zároveň se těším na další zkušenosti pěstitelů
al bunda*
Jiří Šamla, Citrusy od A do Z. Seženete v antikvariátech. Lepší literatura snad k tomuto tématu neexistuje. Hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.