Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz. Na poli sousedícím s naší zahradou byl zasetý hrách. Zdálo se nám divné, že ho majitel po dozrání nezklízel, porost už byl tmavě hnědý a polehlý. Současně se nám i ostatním sousedům na zahradách i v domech začal hlavně při slunečném počasí objevovat velký počet podezřelého hmyzu. Zjistili jsme, že je to zrnokaz, který porost hrachu napadl a majitel ho asi proto nesklidil. Dnes konečně na pole vyjel traktor a hrách zaoral. Nicméně brouci už vylétali a my jich máme všude plno. Nevím, a ani žádný ze sousedů to neví, zda ti brouci, kteří se dostanou přímo do bytu (a že jich není málo ) nějak naše domácnosti neohrožují, případně jak se jich zbavit. Kdyby někdo na moje otázky znal odpověď a poradil mi, byla bych moc ráda.
Přišli, odejdou. Jestli nemáte doma hrách, tak jiné škody nehrozí. Mě tady zase z polí courají stovky mandelinek a to mám na zahradě brambory.
Díky za povzbuzení! Jen aby to ten zrnokaz taky věděl, že si má hledět jen hrachu a pak sám od sebe zmizet. Hrách máme doma jen v jedné dóze ve spíži, tak snad škoda nebude. Je to ale hrozně otravné. Dnes jsem sbírala vyprané prádlo a na každém kousku jich byly snad desítky. V bytě se nedají otevírat okna, je jich všude plno... brrr. Nepřeju to nikomu. Díky za uklidnění a budu doufat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.