Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím jak pomoci rostlině: Světlají jí listy od středové žilky, postupně opadávají. nevypadá zdravě. Světla má spoustu, slušnou zálivku. Sem tam zespoda puklice, ale snažím se je odstraňovat, takže si nemyslím, že to je hlavní příčina.
Předem díky
Eva
Nis nestříhejte, zřemě jde o abiotickou poruchu - nedostatek nějakého prvku. Nepíšete jak hnojíte, pokud nehnojíte, tak rychle začněte, alespoň dvakrát týdně plnohodnotným hnojivem, nejlépe Kristalon květ a plod. Z počátku dávku na horní hranici, dle návodu. No a pokud hnojíte, tak buď málo, nebo příliš a jestli příliš, tak čím?. Z nadbytku jednoho prvku může docházetk blokaci příjmu jiného prvku. Tak jak jste na tom?
Oleandr miluje vápenitou půdu, docela snese tvrdou vodou, potřebuje minerály, dávám mu dolomitový vápenec a trochu Cereritu, je od jara na slunci a v misce má stále vodu.
Zůstaneli i přes léto v místnosti, bude živořit, slunce potřebuje.
Cestou Řeckem mě fascinovaly spousty oleanrů, kvetoucích ve vyprahlých škarpách. Tam, kde u nás jsou kopřivy, v Řecku jsou oleandry. Tedy usuzuji, že jsou velice skromné na výživu a vodu. Nebudou mít ty vaše nadbytek všeho? Neutopil jste je?
U nás právě není ta správná vlhkost vzduchu, proto oleandry tolik zaléváme. Ještě mne napadlo, jestli nemá ten oleandr PUKLICE, na ty je hodně náchylný, je potřeba ho prohlédnout a případné puklice odstranit.
@maky asi jste si nepřečetla dotaz
paní píše že puklice má ale že je odstraňuje, proto jsem jí radila,aby napadené větve ostříhala
Jakmile začnou takto světlat listy, je to nedostatek železa. Navíc ho máte doma a to je opravdu škoda. Ale chápu Vaše obavy a lidi jsou někdy opravdu divní. Kvetl Vám vůbec? Já je mám venku celé léto a neustále kvetou. Kupte tekuté železo "Plantella", je to univerzální minerální hnojivo. Stojí to 59 Kč. a máte to na dlouho. Určitě tím nic nezkazíte. Listy kde najdete ty puklice raději odstraňte. Ale i na to existuje postřik, nebo taková tyčinka do zeminy a máte klid. Ty tyčinky jsou sice drahé, ale zabírají bezpečně na více škůdců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.