Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rostliny zachránit?

Od: andreakhadijah odpovědí: 4 změna:
Prosím o radu ohledně pěstování těchto rostlin. Odjeli jsme na měsíční dovolenou a manželův bratr se nám staral o kytky. Zaléval 1 skleničku denně. (já drive jen půl skleničky každý druhy den). Myslím si, ze jsou přelite - co mám teď dělat? Listy hnědnou, ale neupadavají. Konce listu se jakoby kroutí. Mám vyměnit hlínu za suchou, dat hnojivo nebo? Vše je vidět na fotkách. Děkuji za případně rady.
Jak rostliny zachránit?
Jak rostliny zachránit? #2
Jak rostliny zachránit? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rostliny vyndat z balu,nechat do druhého dne proschnout.Poté aplikujte novou zeminu a mírně prolijte.Suché listy zastřihněte.

Měly by se vzpamatovat.

Lehce hnijou kořeny. Buď to udělejte, jak radí wamp, nebo prostě nechte být, nezalévejte až do úplného vyschnutí substrátu. Měly by být v pohodě. Jinak vlhkost můžete ze zeminy odebrat i savým papírem.

liska*
hodnocení

0x

To je juka. Aspoň na těch prvních dvou obrázcích. Má ráda vlhký vzduch, světlé, ale né slunečné místo a opatrnou zálivku. Nechala bych ji bez zálivky. Kdyby byla moc promočená, asi bych ji vyndala z květináče a bal zavinula do suchého hadru. Některé listy už se nevzpamatují. Zhnědnou. Jestli z ní zbude tyčka se střapcem, dá se odříznout a rozpěstovat vrcholová růžice listů. Ve váze vyvoří kořeny/ asi za měsíc/ a pak se zasadí, jako nová .

sebod*

lisko, maliličko Tě poopravím. Právě juka snese slunce. Daří se jí i tam, kde ostatní rostliny vlivem slunce hynou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]