Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, ctěných rádců, jakou má reálnou životnost elektrická sekačka? Zajímám se o zkušenosti s životností motoru i skeletu (který je většinou plastový.
Vím z vlastní zkušenosti, že průměrná benzínová sekačka s cenou kolem 6 000,- s kovovým skeletem může vydržet při běžném zacházení klidně 15 let.
S elektrickými sekačkami ale nemám žádné zkušenosti.
Aktuálně bych sekačku používal na pozemku o rozloze 850m2. (jednoznačně bych měl volit benzínovou) V budoucnu ale bude velká část pozemku zastavěná, minimum rovných ploch trávy k tomu budeme mít výhodný tarif na elektřinu, tak proč se tahat s o polovinu težší sekačkou? (pak by se hodila spíše elektrická).
Zvážil jsem všechny pro a proti (včetně hlídání kabelu u elektrické sekačky) a je to skoro nerozhodně, takže rozhodne předpokládaná životnost...
Děkuji předem za odpověď...
no vidíte, a já si právě po 10 letech pořídil k benzínové (záběr 46cm 40kg s pojezdem - technicky vše OK ) doplňkově elektrickou záběr (37cm bez pojezdu v plastu 10kg!) minulý týden - důvod? Jak jsou postupně holé i a travnaté plochy okolo RD dosazuvané tu a tam okrasnými keři ani pojezd nevykompenzuje manipulační námahu a nemotornost zatáčení okolo stromů a keřů. Naproti tomu s lelktrickou lehoučkou je to balada, a ještě bonus navíc - dá se sekat i v neděli, cca poloviční hlučnost oproti benz.
PS Samozřejmě na vzdálenější a prázdný trávník jen benzínku...
10 rokem mám el. Alko 40 a jsem max. spokojený. Rovný pozemek cca 900m2. Sice už jsem musel opravit přední kolečka (jdou koupit náhradní), ale jinak slouží bez problémů. Absolutní výhoda je nízká váha, menší hlučnost, 0 údržba a hlavně nízké provozní náklady. Na rámus mám křoviňák.
Zdravím.!
Taky mám již 15. let Alko. Plná spokojenost. Příkon 2200Watt a slušně velký koš.
Má sice plastový unašeč, ovšem neshledal jsem na něm žádné vady. Pokud dostatečně dotáhnete střední šroub, pak
můžete klidně "sekat větve"
Pozemek na sekání je cca 800m. Nesmrdí, nedělá kravál, nemusím na pumpu pro benzín. Údržba veškerá žádná.
Na podzim sundám a nabrousím nůž. Do ložisek hřídele nastříkám trošku WD spreje.
Když na jaře slyším přes plot nadávat souseda, jak tam dráždí svou motorovku a nechce mu chytit, pak jsem šťastný,
že jsem toho ušetřen. Tahat kabel, je ta nejmenší vada na kráse.
tak ono taky zalezi jestli to bude smjed za 1000,- nebo neco lepsiho za 5000,-, na udrzbu bude urcite jednodussi a levnejsi elektricka
Nebrat sekačku s komutátorovým motorem ale asynchronním. Viz můj problém s BOSCH Rotak: poradte.cz/...
Esa Rot výrobce Elektrodružsvo Kundratka - životnost přes třicet let (po výměně plechové kastle, která úplně celá od mokré trávy zrezivěla a výměně plastového krytu páčky spínače) ale jinak stále seká jako nová i když výrobce už dávno neexistuje. Robustní konstrukce motoru, snadná údržba, jen plech rezne.
Bosch Rotak 320, výborná lehká sekačka pro malé zahrádky a zahrady do 300 m2 i pro manévrování mezi záhony a stromy, životnost podle zacházení a náročnosti provozu (jak vysoká a hustá tráva se seká, jakou silou se rve vpřed vysokou přerostlou trávou, jak se seká do krtinců nebo vyčnívajících pařízků a kořenů, apod.), pět, šest, deset i více let. Neutrápit ji a používat přiměřeně a bude sekat i dalších deset, dvacet let. Má zajímavou konstrukci, ale už se nevyrábí, dnes je nástupce Bosch Rotak 32 (šířka záběru žací lišty 32 cm), jak dlouho bude mít životnost záleží na mnoha okolnostech a způsobu používání. Ale každý má své oblíbence a jiné zkušenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.