Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pachira chřadne

Od: binka* odpovědí: 4 změna:
Poradí, prosím, někdo, co s touto chřadnoucí pachirou? Stála přímo u jižního okna, její listy jsou světle zelené s prosvítající žilnatinou. Některé jsou pokroucené. Zkoušela jsem přihnojit železem, leč bez úspěchu. Nenašla jsem na ní ani žádného škůdce, je ještě možná náprava? Díky
Pachira chřadne

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

připojuji ještě druhý obrázek
Pachira chřadne #2
Aha, tento snímek se mi zde objevil až nyní - zde se dá uvažovat o suchu, chladnu nebo problému s kořenovým systémem. Rostlinu tedy určitě přesadit a zkontrolovat stav kořenů...
binka*
hodnocení

Díky za radu. Pachiru jsem přesadila - byla totálně suchá, zasazená v jakýchsi kokosových vláknech. Ještě jsem odstříhala větve s pokroucenými a spálenými listy. Takže nezbývá než čekat - ať holka ukáže, co umí . Díky!

hodnocení

0x
Asi budete pochybovat, ale mám dojem, že tento defekt způsobilo sluníčko. Zkuste rostlinu přesadit a umístěte ji na světlé místo s vyšší vlhkostí. Ono to letošní jarní sluneční blýskání opravdu místy dost pálilo... Tato rostlina má celkem ráda slunečné či poloslunečné místo, letošní skok ze zimního tmění do náhlého slunění však asi nezvládla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]