Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kolem dlažby a příjezdové cesty roste tato rostlina. Stále se rozšiřuje a herbicidní postřik na ni neúčinkuje. Poraďte prosím co je to zač a jak by se dala nejlépe odstranit.
Děkuji a hezký den
Ivan
Sice nevím, jak se to jmenuje, ale je to rostlinka, kterou si můžeme donést domů spolu s jinou. Drží se ve vlhké půdě, časem ji pokryje. Připomíná opravdu lišejník, ale nebude to. M.
Játrovka
Přesněji nejspíš porostnice mnohotvárná.
Zdravím. Jo, tak toto je játrovka na 100%. Objevuje se v místech, kde je vlhko a málo živin. Je to mor skalek v období, kdy několik dní po sobě prší. Je to krásné (mně se to tedy moc líbí), ale ne mezi malými kytičkami. Časem tato játrovka udělá jakési kalíšky směrem vzhůru, a to jsou její rozmnožovací orgány. Hubí se obtížně, dobře se obnovuje. Nejspolehlivěji ji zahubí hnojivo. Potřít štětcem namočeným v hnojivu. Pokud se jedná (ve vašem případě) ne o kytky, ale o dlažbu, klidně udělejte postřik třeba močůvkou, nebo rozpuštěným slepičincem, nebo vylouhovaným trusem od domácích zvířat. Ida
Přidávám fotku, kde je moje krasavice s viditelným kroužkem zvedajícího se "kalíšku" budoucího rozmnožovacího orgánu. (Vy ji máte na větším svěle, vám jsou už zřetelně vidět kroužky vyvinutých "kalíšků").
Opravdu je to játrovka, my ji máme doma na dvoře a jediné, co na ni platí, ke celé to vyrvat i s hlínou. Přesto vždy kousek zapomenu a za chvíli je tam zase.
fotka je dost špatná, ale připadá mi to na kakost maličký- je hodně odolný vůči všem herbicidům
Taky na to dost blbě vidím, ale mě to připadá jako některý z lišejníků a ne rostlina.
Co příspěvek, to názor. Bez fotky detailu se to nedovíte.
Na likvidaci játrovky je postřik Mogeton agromanualshop.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.