Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu

Od: ivan* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

kolem dlažby a příjezdové cesty roste tato rostlina. Stále se rozšiřuje a herbicidní postřik na ni neúčinkuje. Poraďte prosím co je to zač a jak by se dala nejlépe odstranit.

Děkuji a hezký den

Ivan

Co je to za rostlinu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Sice nevím, jak se to jmenuje, ale je to rostlinka, kterou si můžeme donést domů spolu s jinou. Drží se ve vlhké půdě, časem ji pokryje. Připomíná opravdu lišejník, ale nebude to. M.

doplněno 04.08.17 09:21:

Játrovka ;)

doplněno 04.08.17 09:23:

Přesněji nejspíš porostnice mnohotvárná.

liska*

Jak říká Mona, je to nejspíš nějaká jatrovka. To je nižší organismus, jak mech. Mně se docela líbí, je taková půdopokryvná, žádný šlahoun..

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Jo, tak toto je játrovka na 100%. Objevuje se v místech, kde je vlhko a málo živin. Je to mor skalek v období, kdy několik dní po sobě prší. Je to krásné (mně se to tedy moc líbí), ale ne mezi malými kytičkami. Časem tato játrovka udělá jakési kalíšky směrem vzhůru, a to jsou její rozmnožovací orgány. Hubí se obtížně, dobře se obnovuje. Nejspolehlivěji ji zahubí hnojivo. Potřít štětcem namočeným v hnojivu. Pokud se jedná (ve vašem případě) ne o kytky, ale o dlažbu, klidně udělejte postřik třeba močůvkou, nebo rozpuštěným slepičincem, nebo vylouhovaným trusem od domácích zvířat. Ida

doplněno 04.08.17 11:23:

Přidávám fotku, kde je moje krasavice s viditelným kroužkem zvedajícího se "kalíšku" budoucího rozmnožovacího orgánu. (Vy ji máte na větším svěle, vám jsou už zřetelně vidět kroužky vyvinutých "kalíšků").

Co je to za rostlinu #2

Opravdu je to játrovka, my ji máme doma na dvoře a jediné, co na ni platí, ke celé to vyrvat i s hlínou. Přesto vždy kousek zapomenu a za chvíli je tam zase.

radkapod*

Ano, játrovka je to. Já ji hubím silnějším hnojivem v rozprašovači.

hahanaj*
hodnocení

0x

fotka je dost špatná, ale připadá mi to na kakost maličký- je hodně odolný vůči všem herbicidům

Taky na to dost blbě vidím, ale mě to připadá jako některý z lišejníků a ne rostlina.

doplněno 04.08.17 08:21:

Co příspěvek, to názor. Bez fotky detailu se to nedovíte.

doplněno 04.08.17 12:41:

Na likvidaci játrovky je postřik Mogeton agromanualshop.cz/...

ivan*
hodnocení

Foceno je to mobilem asi ze 30cm a podle toho to vypadá. Nejbližší je to té Játrovce..prý na ni funguje koncetrát hnojiva (např. Cerelitu), tak zkusím a uvidím. Díky za snahu a pěkný den :)

pohanka*
hodnocení

0x

Já tipuji na popenec. Pokud má šlahouny a modrofialové květy.

Popenec břečťanovitý lze používat do nádivek, čí polévek, je vlastně i léčivý, odhleňuje, pročišťuje, má intenzivní energii hlavně na jaře a další .

hodnocení

0x

Přidávám se do soutěže s tipem na sléz přehlížený (jestli ten bílý flíček vlevo dole je to, co si myslím)

Co je to za rostlinu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]