Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chutný tuřín

Od: sisi® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, asi před dvěma lety měli v Kauflandě jednu dobu tuřín, vypadal jako lepší řepa, kupovali jsme to vnučce jako zpestření do jídla, nakonec jsem ho dávala i do rizota nebo jsem ho i smažila. Byl moc dobrý, tak jsem se rozhodla ho i pěstovat doma. A v tom je ten problém - ze 3 druhů zakoupených semen mi vyrostlo něco jako pálivá ředkev, což se s tím lahodným tuřínem z Kauflandu nedalo srovnat. Ten byl původem z Anglie, cožpak se u nás nedají sehnat semínka, aby z toho vyrostl ten chutný tuřín a ne ředkev, co se nedá smažit? Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Shánějte žlutomasý tuřín (kvaku). Myslím, že snázeji se sežene na Slovensku.

chalupnikovi.com/...

varecha.pravda.sk/...

doplněno 02.08.17 22:47:

S tuřínem nemám zkušenosti, ale o té kvace mi už někdo vyprávěl, že je to snad jediný chutný typ. Měla by být právě taková více "bramborovitá", zatímco normální tuřín je v podstatě ředkev.

Ildika - Můžu se zeptat, jak se tuřín připravuje?

hodnocení

0x

Oslovila jsem nákupčí v Kauflandu a bylo mi příslibeno , že na podzim bude v sortimentu. Jinak se občas objeví v Tescu. Je to nekalorická náhrada brambor. Výborný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]