Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zastínit bílé kbelíky s rajčaty?

Od: abcd* odpovědí: 7 změna:

Můžete poradit? Pomůže na kbelíky ušít návleky ze stínící tkaniny na plot? Asi ne, 90% nepropustí světlo, ale teplo asi ano. Na kbelíky prší, tak nemohu použít rákos atd. Potřebuji každý kbelík něčím omotat zvlášť. Nejde o okrasu, ale o funkčnost. Rajčátka jsou v minizahrádce, celý den na ně praží slunce a nemohou být v zemi.

doplněno 01.08.17 17:59:

Před kyblíky i za ně nemá smysl nic stavět. Slunce jde středem, listy nejsou spálené, ale kořeny trpí a trpí, kbelíky jsou vřelé.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No a co položit na zeminu mulčovací kryt - raslovyuplet.cz/... a před květináč něco postavit aby na něj nepralo slunce (třeba prkno).

abcd*
hodnocení

tigra - děkuji za odkaz, vůbec jsem neměla tušení, že něco takového existuje. Původně jsem myslela, že na kbelíky položím trávu ze sekačky, ale z nápadu sešlo, bojm se plísně. Toto bude OK.

hodnocení

1x

Já si myslím, že ten hladký bílýkbelík bude odrážet mnohem více slunečního záření, než jakýkoliv jiný materiáv v jiné barvě. Ten bude sluneční světlo pohlcovat, absorbovat.

Návleky nebo omotání je na nic. Potřebujete tam vzduchovou mezeru, kudy proudí vzduch. Postavte před ně něco, ať na kýble nepere hlavně polední slunce. To by mělo stačit.

abcd*
hodnocení

pckop - díky. Stínící tkaninu tedy nedám přímo na kbelíky, ale zhotovím rám ve tvaru obdélníku na šířku kbelíku , kbelíky volně postavím do rámu a rám potáhnu stínící tkaninou. Jak jednoduché, jen na to přijít.

pohanka*
hodnocení

1x

Já bych naopak zvolila ten rákos. Rákos je přírodní materiál a vypadá dobře. Zároveň je určený na venkovní použití, třeba na plot okolo nemovitosti. Zamezí průhledům.

Kolik toho na kyblíky spotřebujete? V listopadu z kyblíku odmotáte /odstřihnete/ a vyhodíte. Jednorázová věc, má sloužit.

V tomhle teplu se zahřeje na balkoně, či terase každý truhlík a kyblík, který je nejvíce orientovaný na jih, či západ.

Dejte nad listy třeba i slunečník, aby se nespálily listy, prostě zastínit.

doplněno 01.08.17 18:10:

Natlučte do čtverce delší kolíky a na to pověšte nějakou stínící plentu, rohož, aby byly kyblíky zastíněné, nebo na zábradlí. Nic jiného, než zastínit jakýmkoliv způsoben, nelze dělat. Jak píše ,,pckop,,.

hodnocení

0x

Mám na terase balkonová rajčátka v truhlíku, truhlík neustále stojí ve vodě a protože na něj po celý den od jihu praží sluníčko, postavila jsem před něj polystirenovou destičku. Než jsem polystiren našla, stavěla jsem před něj dve malé konývky s vodou. Rajčátkům se velmi daří, jsou obsypané plody a postupně dozrávají, mám tři sazenice v malém truhlíky, jsem to trochu přehnala. Musela jsem přihnojovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]