Nejste přihlášen/a.
Můžete poradit? Pomůže na kbelíky ušít návleky ze stínící tkaniny na plot? Asi ne, 90% nepropustí světlo, ale teplo asi ano. Na kbelíky prší, tak nemohu použít rákos atd. Potřebuji každý kbelík něčím omotat zvlášť. Nejde o okrasu, ale o funkčnost. Rajčátka jsou v minizahrádce, celý den na ně praží slunce a nemohou být v zemi.
Před kyblíky i za ně nemá smysl nic stavět. Slunce jde středem, listy nejsou spálené, ale kořeny trpí a trpí, kbelíky jsou vřelé.
No a co položit na zeminu mulčovací kryt - raslovyuplet.cz/... a před květináč něco postavit aby na něj nepralo slunce (třeba prkno).
Já si myslím, že ten hladký bílýkbelík bude odrážet mnohem více slunečního záření, než jakýkoliv jiný materiáv v jiné barvě. Ten bude sluneční světlo pohlcovat, absorbovat.
Návleky nebo omotání je na nic. Potřebujete tam vzduchovou mezeru, kudy proudí vzduch. Postavte před ně něco, ať na kýble nepere hlavně polední slunce. To by mělo stačit.
Já bych naopak zvolila ten rákos. Rákos je přírodní materiál a vypadá dobře. Zároveň je určený na venkovní použití, třeba na plot okolo nemovitosti. Zamezí průhledům.
Kolik toho na kyblíky spotřebujete? V listopadu z kyblíku odmotáte /odstřihnete/ a vyhodíte. Jednorázová věc, má sloužit.
V tomhle teplu se zahřeje na balkoně, či terase každý truhlík a kyblík, který je nejvíce orientovaný na jih, či západ.
Dejte nad listy třeba i slunečník, aby se nespálily listy, prostě zastínit.
Natlučte do čtverce delší kolíky a na to pověšte nějakou stínící plentu, rohož, aby byly kyblíky zastíněné, nebo na zábradlí. Nic jiného, než zastínit jakýmkoliv způsoben, nelze dělat. Jak píše ,,pckop,,.
Mám na terase balkonová rajčátka v truhlíku, truhlík neustále stojí ve vodě a protože na něj po celý den od jihu praží sluníčko, postavila jsem před něj polystirenovou destičku. Než jsem polystiren našla, stavěla jsem před něj dve malé konývky s vodou. Rajčátkům se velmi daří, jsou obsypané plody a postupně dozrávají, mám tři sazenice v malém truhlíky, jsem to trochu přehnala. Musela jsem přihnojovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.