Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Já bych nejdříve zabalila igeliťákem květináč, aby se hlína nevysypala a několikrát (třeba 3x po 2 dnech) osprchovala celou rostlinu vodou a omyla všechno, co půjde. Pokud se i potom objeví nějaký "žrout", zvolila bych roztok tekutého mýdla s trochou oleje, nechala zapůsobit a opět umyla teplou vodou pod sprchou. (Pozor, mokrou bylinku nedat na slinko). Pokud by se i pak objevily nějaké mšice, přistoupila bych teprve k chemii. Ida
Oprava: na slunko
Já bych to asi ustřihla mezi prvními a druhými listy odspoda, dobře umyla a zpracovala nebo usušila. Květináč bych odnesla na konec zahrady z dosahu ostatních. Ona cena léčení a ekopřípravků je podstatně vyšší, než těch pár bylinkových snítek. Pro mne by bylo podstatné nerozšířít škůdce na další rostliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.