Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
včera jsem neodolala a koupila si krásný zvonek, prodavačka mi řekla že je to trvalka na ven. Na květináčku žádný popisek kromě odkazu na campanula.com. Na odkazu jsem našla že se jedná o Campanula isophylla Berlin bicolor . Takže žádný venkovní zvonek ale pokojovka s letněním . Projela jsem trochu internet a našla že: "Zvonek stejnolistý pochází ze severoitalských hor." Nemáte někdo zkušenost jestli může být celoročně venku? Chtěla jsem ho totiž na záhon...
Zdravím. Radkapod, strejc@ má pravdu. Jedná se o pokojový zvonek známý pod názvem ženich (v modré barvě) a nevěsta (v bílé barvě). Je to kytička, která sice nesmí být přes zimu v teplotě nižší, než je 8°C, ale má ráda v sezoně dost světla a má poléhavý růst. Výhony dokáže mít až 40cm dlouhé a má bohatství květů. Tak mě napadá, že bude růst krásně jako truhlíková, přenosná květina třeba mezi muškáty. Máte zvonek v modré barvě, a modrá mezi muškáty bude krásná. Vyzkoušejte. Ida
Zvonku stejnolistému se lidově říká ženich (modrý) a nevěsta bílému.Mám nevěstu.V zimě ji přezimuji na okně uvnitř kde má okolo 12 stupňů a v létě ji mám také na okně ,ale z venkovní strany.Zrovna se chystá kvést.Občas ji přihnojím a zalévám teť v horku každý den.Odkvetlé květy odstraňuji.Ten Váš bude nejspíš nějaký jejich kříženec.
strejc: děkuji
karkosova : a máte opravdu tento druh zvonku?
idanova: věřím že s muškáty vypadá pěkně ale s muškáty jsem skončila poté, co je už nemám kde zimovat. Nový kotel ve sklepě tam zvýšil teplotu a ve tmě a teple mi to nedají. Zatím se budu těšit z krásných květů a úvahy o tom kam s ním na zimu nechám na potom...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.