Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata a deště

Od: suzymon® odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Také u vás tak strašně leje a téměř bez přestání? Tady už to trvá týden, s malými přestávkami, zem už je rozčvachtaná hodně. Rajčata jsou veliká, ale ještě zelená a válí se mi na zemi, protože letos nějak divně nasadily hned u země a větvička je silná a rajčata těžká, nejde to vyvázat, to bych to zlomila. A teď tak strašně prší. Mám obavy že to chytne z toho mokra plíseň. Co myslíte, mám to postříkat jakmile vyjde sluníčko a budu mít tu možnost? Má to smysl, nebo zbývá jen se modlit? Jak to děláte vy? Díky za rady. Suzy.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

3x

Rajčata by bylo vhodné vypodložit dřevěnou vatou nebo něčím podobným... a stříkáním si moc nepomůžeš.

doplněno 28.07.17 15:46:

Nebo by byly košíky pod jahody ZDE

hodnocení

Hniprdo, tak to doma bohužel nemám. Já tam dala obrácený tácek, aby to neleželo přímo v blátě.

Dřevitou vlnu koupíte za pár kaček v potřebách pro chovatele. Rychle oschne a splní svůj účel. Tácek pod nimi je na ...

hodnocení

Aha. Tak to díky. Jakmile přestane pršet, tak jdu pro ni. *palec2*

hodnocení

0x

Jsem pod těžké hrozny rajčat až u země dala malé destičky polystyrenu.

rajcata
hodnocení

0x

Pro tyto příležitosti schovávám lehké dřevěné nízké bedýnky od ovoce z Kaufu.

kacer*
hodnocení

0x

U nás zase opačně, moc neprší a rajčata zalíváme a zalíváme a stejně schnou listy, tak nevím jestli jim zase nevadí moc slunce. Zalíváme a hnojíme a rajčata jsou stejně zelená, jen jedno je konečně oranžové. Jinak slabota tento rok.

hodnocení

Už jsem koupila tu dřevitou vlnu. 42 korun, tak to tam jdu nacpat. :)

Teda, to je rychlost? Vy jste žena činu. Jinak s postřiky taky nemám dobrý zkušenosti, tak nestříkám nic, kromě puklice na víně, to funguje.

hodnocení

0x

Pokud se jedná o plíseň, taky mám obavy. Ale dělám to, že vylamuju odspodu listy (ne všechny!) - rostlina se provzdušní. A taky se většinou plíseň objeví nejdřív právě na listech.

liska*
hodnocení

0x

Já jsem pěstování rajčat na volném záhoně kvůli plísni vzdala. Stavím je v plast. kýblech těsně ke zdi garáže a ještě jsem si vytvořila systém zakrytí z igelitových pytlů jako roletky na šikmo opřených železných tyčích. Před deštěm igelit zajistím kolíkama na prádlo. Rajčata jsou tyčková, dole se nic necourá, ale hlavně na ně neprší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]