Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalanchoe thyrsiflora. Mám ji odříznout?

Od: lilie* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, už tři roky mám rostlinu jménem kalanchoe thyrsiflora. Vyrostla u ní ještě jedna malinká a ta druhá už je taková škaredá a veliká. Mám tui velkou odříznout a malou dát do jineho květináče, nebo je mám nechat obě a jen je přesadit? Ta velká je už HNUSNÁ ! Děkuji za rady, s pozdravem LILIE

Kalanchoe thyrsiflora. Mám ji odříznout?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

2x

Když se Vám nelíbí tak uříznout.Já takhle zmlazuji např. echeverii.Mám raději když není tak dlouhá.

hodnocení

2x

Já bych té staré uštípla kousek stonku, cca s 5ti listy. Možná, že i více. Pustí boční výhony, rozkošatí se. Nepřesadila bych ji, ikdyž ten obal, bez květináče s otvory dole, proti přelití, není ideální. Když ji nebudete dopřávat a hodně ji zalívat, bude spokojená jako doposud.;) Až ji budete přesazovat, pak do květináče jen o trošku většího.

doplněno 27.07.17 11:14:

Nemohu odolat, musím dát tlustici, kterou jsem nepustila do výšky, ale zaštipováním jsem ji přiměla ke košatění.

Kalanchoe thyrsiflora. Mám ji odříznout? #2

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já bych taky tu velkou (když se vám už nelíbí) odřízla, ale dala vršek zakořenit. Je to sukulent, neměl by to být problém. Tu malou si pak odsaďte do jiného květníku. Tím získáte 3 rostliny a sama si posuďte, která se vám bude líbit. Zda ta (podle @babkazov) původní rozvětvená - když přihnojíte, rozvětví se na víc místech a všechna rozvětvení budou mladá a ojínělá, *zmateny* nebo zakořenělý vršek - rovnou velké listy, ale mladé a ojínělé,*co* nebo malý prcek. *zmateny* Ida

emilka12*

Tuhle kytku jsem našla u popelnice.Tu velkou část jsem uřízla a dala zakorenit.

Kalanchoe thyrsiflora. Mám ji odříznout? #3

hahanaj*
hodnocení

0x

Nevidím na velké nic hnusného ...pokud mladá vyrůstá z té staré jedině ji oddělit .Osobně bych je nechala jak jsou -ale na to se neptáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]