Nejste přihlášen/a.
Doplním - plody jsou jedlé, ale ne každému chutnají (mně jo ), protože po rozkousání zůstává v ústech zbytek, připomínající piliny. Z těch jeřabin je výborný džem, ale je lepší ho dělat z přecezené šťávy (což ovšem zase hůž gelovatí). Sklízet je lepší po přejití prvním mrazem (pokud Vám do té doba ptáci něco nechají
). Ten strom závidím.
Taky je mám ráda, chutnají mi bobule nasyrovo i džem. Do džemu přidávám (když mám) něco málo nastrouhaných jablek, tak do 10 %.
Taky jsem je zavářela jako "brusinkový" kompot .
Někdo z aronek dělá sirup nebo likér, že tu kompotovou hustou šťávu doleje rumem.Já je dávala do hruškového kompotu. Jinak na ně chodí ptáci a pokud máte bílou zídku, tak ji trusem dovedou obarvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.