Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strom na zahrade

Od: lukis odpovědí: 8 změna:
Dobry den,muzete mi nekdo poradit co je to strom,koupili jsme barak a nikdo netusi co to je.
Strom na zahrade
Strom na zahrade #2
Strom na zahrade #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Aronie, černá jeřabina.

doplněno 25.07.17 17:16:

Ampere, nejspíš první s odpovídáním. :) Já se jen nezdržovala s hledáním vhodného odkazu. Ale pro tazatele je to dobré, má správnou odpově´d rychle a ještě potvrzenou.

hodnocení

2x

černý jeřáb, aronie

doplněno 25.07.17 17:12:

zas druhej :-D

doplněno 25.07.17 17:32:

Mňam, nekácet!

hodnocení

1x

Doplním - plody jsou jedlé, ale ne každému chutnají (mně jo ;)), protože po rozkousání zůstává v ústech zbytek, připomínající piliny. Z těch jeřabin je výborný džem, ale je lepší ho dělat z přecezené šťávy (což ovšem zase hůž gelovatí). Sklízet je lepší po přejití prvním mrazem (pokud Vám do té doba ptáci něco nechají :-D). Ten strom závidím.

Taky je mám ráda, chutnají mi bobule nasyrovo i džem. Do džemu přidávám (když mám) něco málo nastrouhaných jablek, tak do 10 %.

Taky jsem je zavářela jako "brusinkový" kompot *palec*.

liska*

Někdo z aronek dělá sirup nebo likér, že tu kompotovou hustou šťávu doleje rumem.Já je dávala do hruškového kompotu. Jinak na ně chodí ptáci a pokud máte bílou zídku, tak ji trusem dovedou obarvit.

A když se to umí, je z nich perfektní pálenka.

doktpr365*

Byl jsi rychlejší, než ho tchýně nechala porazit tak jsem to taky nechal parkrát zkapalnit a opravdu dobré. Měl jsem strach ,že to bude mít takovou divnou pachuť jako bobule,ale mile mě to překvapilo.

veclovzbynek
hodnocení

0x

Tento strom je aronie cerna neboli cerny jerab je jedly a ma velmi blahodarne ucinky na zdravi cloveka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]