Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnojeni sukulentu

Od: kaculkam* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den
Chtěla bych se vas zeptat kdy bych asi emla hnojit muj sukulent.asi pred 3 tydny jsem ho presazovala do vetsiho kvetináče. Děkuji mooc za odpoved.

Hnojeni sukulentu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hnojení se provádí v letním období, ne přes zimu. stačí cca. jedenkrát za 14 dní.
Takto časté hnojení se provádí jen u mladých rostlin, což tato rozhodně není. Starší rostliny stačí přihnojit během celé sezony tak třikrát...

ukulele*
hodnocení

0x
jestli jsi sukulent přesadila do většího květináče, tak nemusíš hnojit vůbec, v pohodě vystačí s živinami, co jsou v novém substrátu, malé přilepšení může dostat v létě pomocí univerzálního hnojiva, nebo přímo speciálního hnojiva na sukulenty a kaktusy

monetka*
hodnocení

0x
Podívejte se na http:/krasa.netresku.sweb.cz
je tam galerie sukulentních rostlinek z mojí sbírky. Kdykoli mohu poradit s jejich
Tato rostlina se jmenuje Opuntia brasiliensis, není příliš často pěstovaná, já ji ve své sbírce mám. S jejím hnojením v tomto období velice opatrně, je to kakatus. Pokud je rostlina přesazena v novém substrátu, tak teď rozhodně nehnojit. Postavit na osluněný okení parapet a jednou za 14 lehce zalít.
Na zimu doporučuji postup jako u klasických kaktuů. Zazimování v místnosti při teplotě okolo 9 °C a nezalévat.
Podívejte se na http:/krasa.netresku.sweb.cz
je tam galerie sukulentních rostlinek z mojí sbírky. Kdykoli mohu poradit s jejich pěstováním. Monetka :)

monetka*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]