Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,,,,čtu tady o Aronii,že je jako sladidlo pro diabetiky,,,,Pokud jsem ji zkoušela,není vůbec sladká-spíše hořká..Vo vy jak ji znáte vy? díky
Našla jsem to v guglu pod Aronií,,,,,,Stévii znám,,,díky
Také jsem nikdy neslyšela, že aronie se používá jako sladidlo. Je to černý jeřáb, má to tvrdé nahořklé kuličky a já z toho dělám marmeládu, kterou používáme spíše jako medicínu, protože ty kuličky se moc špatně rozvařují.
Plody Arónie (lidově zvaná černý jeřáb) mohou bez obav užívat i lidé trpící cukrovkou, protože obsahují mimo jiných prospěšných látek i přírodní sorbit. Odtud zřejmě vznikl mylný názor, že se jedná o sladidlo.
Myslím tím přímo použití jako sladidlo.
Našla jsem konkrétní větu, která je asi mylně interpretována: obsahuje přírodní sorbit, sladidlo vhodné i pro diabetiky
Více
zde: superpotraviny.webnode.cz/... arónie se samozřejmě nepoužívá jako sladidlo.
I zralé aronky jsou málo sladké a málo šťavnaté. Trochu i trpké. Možná pro ten nižší obsah cukru ji doporučují.
Když už je řeč o diabetu, tak z potravin pro diabetiky jsou dobré zelené fazolky, řeřicha zahradní, droždí, klíčky, černý kořen, topinambury, ořechy, houby, chřest, šťáva z bílého zelí, skořice. Čaj ze sušených fazol. lusků, borůvkového listí, čaj oolong, muškátová šalvěj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.