Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aronie jako sladidlo pro diabetiky?

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,,,,,čtu tady o Aronii,že je jako sladidlo pro diabetiky,,,,Pokud jsem ji zkoušela,není vůbec sladká-spíše hořká..Vo vy jak ji znáte vy? díky

doplněno 20.07.17 18:01:

Našla jsem to v guglu pod Aronií,,,,,,Stévii znám,,,díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slon
hodnocení

1x

Nikdy jsem neslyšel, že by byla sladká. Pouze obsahuje látky, které dokáží regulovat množství cukru v krvi.

hodnocení

1x

Také jsem nikdy neslyšela, že aronie se používá jako sladidlo. Je to černý jeřáb, má to tvrdé nahořklé kuličky a já z toho dělám marmeládu, kterou používáme spíše jako medicínu, protože ty kuličky se moc špatně rozvařují.

hodnocení

1x
To je omyl nebo záměna se Stevii

hodnocení

1x

Plody Arónie (lidově zvaná černý jeřáb) mohou bez obav užívat i lidé trpící cukrovkou, protože obsahují mimo jiných prospěšných látek i přírodní sorbit. Odtud zřejmě vznikl mylný názor, že se jedná o sladidlo.

doplněno 20.07.17 17:52:

Myslím tím přímo použití jako sladidlo.

72mona3*

Našla jsem konkrétní větu, která je asi mylně interpretována: obsahuje přírodní sorbit, sladidlo vhodné i pro diabetiky

Více

zde: superpotraviny.webnode.cz/... arónie se samozřejmě nepoužívá jako sladidlo.

rizzlah*
hodnocení

0x

Jak píše clayman, to bude nejspíš záměna za Stévii, která je spíše nahořklá a jak ve formě tabletek neno prášku.

liska*
hodnocení

0x

I zralé aronky jsou málo sladké a málo šťavnaté. Trochu i trpké. Možná pro ten nižší obsah cukru ji doporučují.

Když už je řeč o diabetu, tak z potravin pro diabetiky jsou dobré zelené fazolky, řeřicha zahradní, droždí, klíčky, černý kořen, topinambury, ořechy, houby, chřest, šťáva z bílého zelí, skořice. Čaj ze sušených fazol. lusků, borůvkového listí, čaj oolong, muškátová šalvěj.

hodnocení

,,Mne zajímala jen ta Aronie -nezdálo se mi to...jinak co diabetik může vím,,ale děkuji vám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]