Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Merlík nebo lebeda?

Od: babajaga® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

do svých babských kouzelných lektvarů potřebuji lebedu. Jenže: lebedy je v ČR hned 9 druhů. Nezáleží mi na druhu, potřebuji prostě nějakou LEBEDU. Jenže se mi do toho zamíchal lebedy nevlastní bratr - MERLÍK. Merlíků je u nás hned 25 druhů. Přitom lebeda a merlík patří oba do stejné čeledi - merlíkovité.

Jak tedy rozeznám lebedu od merlíku? Jsou skoro jako dvojčata. A co jsem to tedy včera navečer ulovila? Je to lebeda, nebo merlík?

Snad je to už moje poslední otázka ohledně poznávání. Vždycky jem na sebe byla hrdá, co všechno v přírodě poznám a teď vidím, že nepoznám takřka nic. Snad jen růži. /Vím, že nic nevím. :-D/

Děkuji předem za Vaše postřehy. Jaga.

Merlík nebo lebeda?
Merlík nebo lebeda? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

já vidím lebedu

hodnocení

Hahanaj: to je strašně dobře, tu mršku já potřebuju! Jaga.

hahanaj*

možná to ale někdo uvidí jinak*nevi*

Určování je potvora, všechno je to stejný. Také bych řekl, že lebeda.

hodnocení

2x

Lebeda. Je i červená a ta je i hezká. Prý funguje na hryzce. :-D

hahanaj*

červená je fajn, pěkně zahrádku oživí-sama se vysemeňuje - každý ji chtěl, kdo ji viděl

Merlík nebo lebeda? #3

hodnocení

Tak děkuji a šup s tím do lisu. A kdyby to náhodou nebyla lebeda, ale merlík, myslím si, že na veterinární škole zas nejsou takoví odborníci přes rostliny, aby to pitvali pod lupou. Navíc, usušené to vypadá jinak, než čerstvé. Účel světí prostředky.

Tak vám všem děkuji. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]