Dobry den Omlouvam se ze sem pisu znovu.Kaktus mi stale zloutne a uplne dole u hliny má ty spicky takové gumove.Podle rady jsem ho premistil do chladne mistnosti a prestal zalevat.Prakticky se nic nezmeniloprosim o radu(pridávám obrazek, jen aby jste vedeli o koho jde)
Přezimování kaktusů je dobré provádět v chladnější ale dostatečně slunné místnosti. Zálivka je naprosto dostačující 1 x za měsíc i déle. Pokud dochází ke žloutnutí od spodní části rostliny, má nadbytek vody. Je tedy dobré zkontrolovat kořenový systém vyjmutím kaktusu z kvetináče. Pokud jsou kořeny uhnilé, většinou se již rostlinu zachránit nepodaří.
jedná se o přemokřenou rostlinu s náznakem začínající hniloby, doporučuji rostlinu vyjmout, očistit kořenový systém, zasadit do nového substrátu ( koupit ho v obchodě ) umístnit rostlinu co nejvíce na světlo, omezeně zalévat...
olasek*
pred zimou jsem mu omezil zalivku a dal jsem ho zazimovat.Nic se nezmenilo.Asi pred 3 dny jsem ho umistil na svetle misto,presadil jsem ho do noveho substratu.koreny byly vyschlé a strasne kratne.a kaktus je žlutý stale dal.
No pokud byly vysschlé, tak už tan v podstatě nejsou, že. Když nejsou kořeny, rostlina nežije.
olasek*
Mno přez zimu mu vyrostly bodliny.tak myslim ze zit by prave mel.tak nevim
vena*
Žloutnutí kaktusu opravdu ukazuje na přílišnou zálivku v nevhodnou dobu. Přez zimu nesmí v našem podnebí kaktusy dostat žádnou vodu. Nejlepší přezimování je při teplotě 5-10 stupňů (klidně mohou být i ve tmě ). Na zimoviště musejí být přemístěni s dokonale suchým substrátem , aby přez zimu nerostly , jinak se deformují a zahnívají. Teď bych doporučoval vyndat rostlinu ze země , propláchnout kořeny vodou a posadit kytku na obrácený květináč na světlo do teploty kolem 20ti stupňů. Asi za dva týdny by měly vyrašit nové mladě kořeny. Až budou mít asi 1 cm délky zasaďte kytku do lehlého písčitého substrátu. Ze začátku nechce přemokřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.