Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velke oblazky

Od: jenda* odpovědí: 12 změna:
Dobry den, poradte prosim kde sehnat v jč velke oblazky nebo placate kameny na dekoraci na predzahradku. Potreba jich bude cca 10. Myslel sem treba kolem Vltavy, ale nevim kde. Dekuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

1x

Jen bacha, aby to nebyl kýč. Ty kameny by měly být nejlépe z takové horniny, jako ostaní šutry na zahradě, zídkách ap. Když ne ve stavebninách, tak z horního toku řek a říček, kde je proud rychlejší a vzájemně se omílají. Sice by se to nemělo "vybírat" přírodu. Když JČ, nabízí se Vydra.

Ve stavebninách je to drahé - ale to Labe nebo Vydra by se také mohlo dost prodražit ;)

liska*

Nejhezčí, žulové jsou v Dunajci.

sebod*

A kdepak se v Dunajci nabraly žulové valouny? ;)

liska*

Jeden žulový disk z Dunajce tu mám jako těžítko. Možná se dokutálely z Polska. Pieniny jsou bílé, to je vidět z dálky, že to z nich není.

doplněno 16.07.17 21:39:

Nedalo mi to, protože vím, jak jsem je v tom širokém, mělkém řečišti v té rychlé vodě Dunajce lovila, tak jsem koukla do atlasu. Ona i ta Spišské Magura je tvořena dvěma geomorfologicky odlišnými celky.

bulod

liska® Pravda, když je to v jižních Čechách, tak se logicky nabízí západočeská Vydra... *zed*

liska*

Ale je to relativně blízko, než pro nás ze severní Moravy. Tady někdo navrhoval Labe, že jste se neozval?

hodnocení

0x

Oblázkové kamínky se prodávají po pytlích ve stavebninách či větších prodejnách jako OBI, bauhaus,...

Zkuste se zamyslet nad alternativou - třeba my máme na zahrádce před domkem šišky - jsou toho všude mraky a lidi si jich nevšimnou... třeba u benzínky vedle vesnice je pár stromků a každý rok tam leží několik pytlů šišek bez užitku... jen to padá na silnici. V zimě je to jako mulčovací kůra.. ale v teple, na sluníčku - to je krásně i po letech zakulacené - vytváří to nádherné obrazce...

doplněno 16.07.17 17:12:

Ono je asi o tom, kolik těch oblázků se potřebuje... jestli to je pár kusů, kilo, nebo na 3-5 metrů čtverečních...

Tam je to drahé, ale já si vžy sbírám nádherné ve Vrchlabí na Labi a okolí

hodnocení

0x

,,ve štěrkovně,,

doplněno 16.07.17 22:10:

také jich je plno v Hornbachu

nikdo*
hodnocení

0x

Vltava mezi Českým Krumlovem a Lipnem. Myslím, že je najdete v kterémkoliv vodáckém kempu. Ale nevím, jestli se to smí.

pohanka*
hodnocení

0x

Dají se koupit.

Jinak se dají sebrat u vody, ale nevím, jestli se to smí. 10 kamenů něco váží, přijedete autem, vyhlídnete, naložíte a může se na Vás vyřítit nějaký hlídač, majitel, strážce pořádku a podobně. Tak fakt nevím. Když to tady napíšu veřejně, tak aby na břehu ještě nějaký kámen zbyl.

Pokud byste byl z Prahy, tak dám tip. Ale není to navádění k nekalému jednání?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]