Nejste přihlášen/a.
Jen bacha, aby to nebyl kýč. Ty kameny by měly být nejlépe z takové horniny, jako ostaní šutry na zahradě, zídkách ap. Když ne ve stavebninách, tak z horního toku řek a říček, kde je proud rychlejší a vzájemně se omílají. Sice by se to nemělo "vybírat" přírodu. Když JČ, nabízí se Vydra.
Jeden žulový disk z Dunajce tu mám jako těžítko. Možná se dokutálely z Polska. Pieniny jsou bílé, to je vidět z dálky, že to z nich není.
Nedalo mi to, protože vím, jak jsem je v tom širokém, mělkém řečišti v té rychlé vodě Dunajce lovila, tak jsem koukla do atlasu. Ona i ta Spišské Magura je tvořena dvěma geomorfologicky odlišnými celky.
Oblázkové kamínky se prodávají po pytlích ve stavebninách či větších prodejnách jako OBI, bauhaus,...
Zkuste se zamyslet nad alternativou - třeba my máme na zahrádce před domkem šišky - jsou toho všude mraky a lidi si jich nevšimnou... třeba u benzínky vedle vesnice je pár stromků a každý rok tam leží několik pytlů šišek bez užitku... jen to padá na silnici. V zimě je to jako mulčovací kůra.. ale v teple, na sluníčku - to je krásně i po letech zakulacené - vytváří to nádherné obrazce...
Ono je asi o tom, kolik těch oblázků se potřebuje... jestli to je pár kusů, kilo, nebo na 3-5 metrů čtverečních...
Dají se koupit.
Jinak se dají sebrat u vody, ale nevím, jestli se to smí. 10 kamenů něco váží, přijedete autem, vyhlídnete, naložíte a může se na Vás vyřítit nějaký hlídač, majitel, strážce pořádku a podobně. Tak fakt nevím. Když to tady napíšu veřejně, tak aby na břehu ještě nějaký kámen zbyl.
Pokud byste byl z Prahy, tak dám tip. Ale není to navádění k nekalému jednání?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.