Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Choroba/vada okurek?

Od: stana* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím vás, co je toto za chorobu nebo vadu na okurkách salátovkách? Přijde mi že jim to i zastavilo růst nebo nevim, ale neni to zrovna hezký. A jak se toho zbavit, chránit před tím? Díky

Choroba/vada okurek?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jak vypadají listy? Mohla by to být sviluška. Vám to neuškodí, ale zlikviduje rostliny sáním.

stana*
hodnocení

no právě že listy bych řekl že jsou úplně normální, vlastně i ostatní plody jsou zdravé, zatím jsem na to narazil jen u těch dvou, vysely normálně ve vzduchu, takže to neni nějaké otlačené nevo tak. Chtěl jsem to spíš vědět, pro zajmavost, příp. jak tomu předejít, ochránit. Snad už ale budou ostatní v pohodě.

Může to být třeba malou (žádnou, nepravidelnou) zálivkou, okurka potřebuje dost vody. A taky bych přihnojovala :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]