Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrobit na zahradu plašič na ptactvo?

Od: misa503® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Neví zde někdo náhodou, jak vyrobit něco praktického, co by se dalo třeba pověsit na strom, který je maximálně 3m a druhý 4m vysoký, aby ptactvo to rušilo a nelétalo mi na něj? Již jsem zkoušel dát několik-asi 10ks CD, ale zatím to nepomáhá. Muselo by jich být určitě více, třeba 100 na jednom stromě, ale tolik jich zase nemám a otázkou je, zda by to vůbec pomohlo.

Jedná se mi o dva stromy višní. Sítě na tak vysoké a košaté stromy nejsou vhodné.

Prostě něco co by vydávalo při pohybu větrem zvuk, snad by pak ptactvo se zvuku bálo si myslím.

Ptáci se dostávají na plody hlavně ze země-hopsají pod stromem, pak skočí na větve a ze vnitřku stromu ožerou pody.

Tak jsem myslel, třeba sem u země něco umístit-ale nevím co.

Děkuji za případné nápady či rady.

Nechci dávat nějaké pasti-klece či otrávené návnady pro ptactvo.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

2x

Dá se koupit elektronický plašič ptáků, není ale levný, asi by se vám jen pro úrodu višní nevyplatil. Nebo potom závěsná maketa dravce, ve větru se bude pohybovat a dravců se ostatní ptáci bojí. Ta cédéčka prý nepůsobí, ptáci si ně zvyknou.

Další možnost je nahrát si hlasy dravců a celý den je pod stromem pouštět. To ale možná bude vadit i vám.

liska*

Toho černého havranovitého plastového ptáka mají asi za 180,- v zahrádk. potřebách a je asi 30cm dlouhý. Jen jestli zabírá? Já nakoupila sítě. Za stovku 2x5m.

jofa*

Plastových ptáku je spousta druhů. Údajně zabírají, jen si vybrat. *smich2*

hodnocení

2x

Ne, nedá. Vyzkoušel jsem všechno, makety, CD i různé strašáky. Dokonce velký reprák+12V baterie a nahrané hlasy dravců, kočky, psa. Nejvíc je vyplašil elektronický metronom, zapojený přes zesilovač.Plašič ptáků funguje, ale tak na keř s ribízem, do koruny stromu je neúčinný. Propanové dělo, s náhodným časovačem, pokud teda máte dobré nervy a hodné sousedy :-D Vše ostatní je ztráta času.

hoststary*
hodnocení

2x

Místo plašítek višně včas očesat.

Zajímavá zkušenost od kolegy s špačky na třešních: dát na třešeň budku pro ptáky pro rodinu špačka. Ta bude svůj stroj chránit před nálety dalších hejn špačků a tak vám sežerou jenom to, co stihnou oni. Hlavně ty nejzralejší na nejvyšších větších, na které lidi nedosáhnou a špačkové jim ty dolní na dosah ze žebříku nebo česáku nechají. Opět je třeba třešně které chcete sníst nebo zpracovat, očesat včas. Zbytek nechat ptáčkům zpěváčkům pro jejich potěšení.

liska*

Nám ptáci pokaždé ožrali ty první třešně z rané odrůdy, Pozdní třešně dozrávaly hodně schované v listí, tak nám plody zůstaly. Buď už měli ptáci vyvedena mláďata, nebo to bylo jen tím, že třešničky nebyly tak vidět. Takže i odrůda hraje roli.

11.07.17 09:56
hodnocení

1x

Kočku.

hodnocení

0x

Budka pro rodinu špačků nefunguje, já zašel ještě dál a na půl dne přivázal odchyceného špačka na nit za nohu. Byl v pletivové ohrádce pro kuřata s tím, že svým pískotem má odradit ostatní. Kdepak, po pár hodinách jsem ho pustil s myšlenkou: "třeba to vykecá ostatním a budou se držet zpátky" *smich*

Paradoxně, docela fungovalo (asi týden) když jsem položil kousek od stromu kus odpadní roury. Měli to za plynové dělo a opravdu jen sondovali ale neměli odvahu se napást. Jak to prokoukli, bylo po ochraně. Ale tohle je spíš proto, že u nás, mezi vinohrady se hojně používá, takže to dobře znají.

hoststary*
hodnocení

0x

A co tak pozvat na návštěvu sokolníka s jeho dravcem, který by špačky odradil a sám višně nezobal? Nahrát na magnetofon jeho křik a občas ho špačkům pouštět i když sokolník zase se svým ptákem odejde..?

hodnocení

0x

kdyby jenom třešně...to máte vidět jak jim chutnají jablka...a co jich ještě přitom jen načnou a máte po úrodě a toho řevu jak se krmi...mám sice takové domlouvátko ..ale jedno početné hejno odletí a z druhé strany přiletí druhé a ještě více početnější... a to už třeba na zahradě nejste...zkoušel jsem taky CD,dělal strašáky..ale jak se to okouká máte je tam zpět...navíc jsou tak vyčuraní že pár jedinců tam vždy zůstane a pokračují v díle zkázy jako by se nic nedělo...a to se opakuje posledních pár let..předtím to nebylo

figurek*
hodnocení

0x

vinaři používají kapslovou bouchačku. Je to takový pěkný, malý, mechanický aparát, který jednou za pár minut dá ránu. Je ale fakt, že na zahradě mezi domky je nepoužitelná, protože to by sousedi brzo vybouchali vás.

kacer*
hodnocení

0x

Viděl jsem stromy ověšené CD, aby se na ně nedostali ptáci, odrazuje se tam na nich světlo. Asi by šlo spíše více rozmístit, aby to ptáky více děsilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]