Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou rostlinu do květináče i na zimu na ven?

Od: boban® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, máte nějaký tip na stálezelenou rostlinu do květináče, co bude stále venku?

Tuje by to měly vydržet, ale víte o nějakých dalších? Zimostráz?

Musí se květináč na zimu obalovat nějakým izolantem, nebo ne?

díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

Jestli něco dražšího, vzácného a efektního, co bude dlouho stejně velké, tak ve specializovaných školkách mívají jehličnany roubované čarovějníky. Jsou to různé stromečky, kouzelné zmenšeniny, pomalurostoucí. Taková túje poroste ještě rychleji, než ta moje borovice a za několik let budete řešit stejný problém. V tomhle případě by pak i ten květináč měl mít odpovídající parametry. .Upřednostňuji sice přírodní materiály, ale jsou těžké a kam postavíte, tam zůstane. Pokud lehké, samozavlažovací a designové, tak asi značky LECHUZA

doplněno 13.07.17 13:07:

Viděla jsem dnes v nádobě vysazenou konicu, ten malý hustý smrček. To by se musel asi něčím doplnit,nějakou nenáročnou trvalkou. Na slunku třeba nějakou šalvějí, ve stínu čechravou? Třeba. Nebo k němu strčit jen na léto letničku? Něco povislého, jako třeba sanvitálku nebo vějířovku, aby se to oživilo. Taky záleží na typu nádoby a místu, kde stojí.

hodnocení

1x

Mám ,na balkoně i přes zimu buxusy, túje, netřesky a růži.

cesmina*
hodnocení

1x

Kromě jehličnanů také cesmína,bobkovišeň,brsleny.Na zimu se doporučuje květináče něčím omotat.Nesmí se také zapomenout rostlinu občas zalít.

liska*
hodnocení

1x

Já mám v květináčích o průměru 40 cm dva stromky. Borovičku, co jsem našla jako semenáč a už má 4 patra. To je jako přenosný vánoční stromek na terasu. A pak metr vysoký bohatě větvený stromek, co mi vyrostl z kaštanu. Ten upravuji jako bonsaj už 17let. Neobaluji je, na zimu je neuklízím, stojí pod širým nebem, zaleju, když je třeba, občas přihnojím. V zimě borovičku též občas zaleju, aby ji mráz nevysušil. Jsou to obyčejní nalezenci, ale já k nim přilnula, že s nimi i mluvím.

72mona3*
hodnocení

0x

Mám borovici a smrk, měla jsem buxus, jalovec, túji...vše bez problémů. Záleží na zálivce, většinou je likvidujeme suchem, mráz nevadí. Lepší je přírodní materiál nádoby. Plasty neizolují, nedýchají. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]