Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte někdo rostlinu

Od: pckop® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Při dnešním výletě kousek od Mimoně jsem narazil v lese na rostlinu, kterou neznám. Věřím, že ji tady někdo pozná. Jiné fotky nemám. Díky

Znáte někdo rostlinu
Znáte někdo rostlinu #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

to vypadá na nějakou lesní orchidej...vemeník dvoulistý nebo zelený- chtělo by to fotku zblízka

doplněno 09.07.17 21:32:

zkuste porovnat i kruštík růžkatý

hodnocení

3x

Nějaký kruštík, pravděpodobně růžkatý, by to mohl být.

naturabohemica.cz/...

Nechci tady používat pana PCKOP jako svého předřečníka, ale myslím si také, že kruštík šírolistý. Zažila jsem ho na táboře, našla ho v lese. Ještě nekvetl. A tak jsem k němu chodívala každý den, abych viděla, jak se rozvíjí. Povedlo se a vypadal stejně, jako na této fotce. Bylo to na táboře ve Chvalkovicích na Náchodsku.

Podruhé jsem ho viděla kvést na Sázavě, když jsem byla v lese na houbách. To je tak - košík na houby prázdný, ale po květinách lelkuju pořád.

Je to krásná orchidejka. V blízkém okolí se chodím dívat do přírody na bradáček vejčitý, který ale není tolik nápadný a pompézní. Ale je taky pěkný. Jaga.

hodnocení

Tak jsem projel kruštíky a připadá mi, že je to Kruštík širokolistý. Tak jsem zase něco poznal a i ty tři praváky a kozák na hrázi rybníka byly jako bonus.Díky za odpovědi.

hahanaj*
hodnocení

1x

našla jsem pěknou stránku ,kde fotograf "ulovil krásné fotky podívejte se a porovnejte

igor-74.rajce.idnes.cz/...

igor-74.rajce.idnes.cz/...

To je super, tam se zeptám, na rajčeti jsem taky :) moc děkuji :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta rostlina vypadá jako frasera (frazera) a snad speciosa (je jich více druhů), Jenže to by musela být Mimoň v USA či Mexiku. No, třeba jste objevil raritu. Zdravím!

hodnocení

0x

Mohu poprosit také o odpověď? Zrovna jsem se taky chtěla zeptat na druh kruštíka :) Děkuji

Znáte někdo rostlinu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]