Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Při dnešním výletě kousek od Mimoně jsem narazil v lese na rostlinu, kterou neznám. Věřím, že ji tady někdo pozná. Jiné fotky nemám. Díky
Nechci tady používat pana PCKOP jako svého předřečníka, ale myslím si také, že kruštík šírolistý. Zažila jsem ho na táboře, našla ho v lese. Ještě nekvetl. A tak jsem k němu chodívala každý den, abych viděla, jak se rozvíjí. Povedlo se a vypadal stejně, jako na této fotce. Bylo to na táboře ve Chvalkovicích na Náchodsku.
Podruhé jsem ho viděla kvést na Sázavě, když jsem byla v lese na houbách. To je tak - košík na houby prázdný, ale po květinách lelkuju pořád.
Je to krásná orchidejka. V blízkém okolí se chodím dívat do přírody na bradáček vejčitý, který ale není tolik nápadný a pompézní. Ale je taky pěkný. Jaga.
Dobrý den, ta rostlina vypadá jako frasera (frazera) a snad speciosa (je jich více druhů), Jenže to by musela být Mimoň v USA či Mexiku. No, třeba jste objevil raritu. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.