Nejste přihlášen/a.
Připravoval jsem se letos na sběr lipového květu,celou zimu vždy piji čaj,ale bohužel,žádné lípy u nás nevykvetly.Nejen ,že by kvetly málo,ale nenašel jsem ani kvítek.Co to mohlo způsobit?
JABRAKA
U nás kvetly letos o mnoho dřív, než normálně. Nepropásl jste to? Ale jinak letos omrzlo kde co, možná i lípy.
Já se domnívám,že asi namrzly květní pupeny v zárodku výhonů.Samotné květy vykvétají už mimo nebezpečí.
Dnes jsem jela krajinou a prohlížela lípy, abych přinesta toto svědectví: Květů je strašně málo, na dvoumetrové široké větvi zdravého stromu asi jen tak 5-10 květů. Víc jich je v horní polovině stromů, na nižších větvích, kde jsem dříve trhala, tak vůbec nic. Květy jsou už narezlé, zanikají.
Tentokrát zpráva z hor ze severu Moravy. V nadm.výšce asi 650m.jsem včera spatřila lípy, co hučely včelami, protože kvetou, jak o dušu. Tyhle lípy mají určitě přes dvacet metrů a jsou obaleny květem, a zase jen v horních partiích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.