Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lipový květ

Od: jabraka* odpovědí: 7 změna:

Připravoval jsem se letos na sběr lipového květu,celou zimu vždy piji čaj,ale bohužel,žádné lípy u nás nevykvetly.Nejen ,že by kvetly málo,ale nenašel jsem ani kvítek.Co to mohlo způsobit?

JABRAKA

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U nás kvetly letos o mnoho dřív, než normálně. Nepropásl jste to? Ale jinak letos omrzlo kde co, možná i lípy.

cesmina*
hodnocení

0x

Bydlím na horách a kvetly a voněly minulý týden ostošest.Pokud nejsou nově obrostlé tak nevím čím by to bylo.

mykli
hodnocení

0x

Tak u nás také letos lípy nevykvetly. V našem celém městečku jsou lípy bez květů,jsme na severu Čech. Mysleli jsme,že stromy třeba onemocněly.Mrazy bývaly každý rok i z jara a květy byly.

hodnocení

0x

U nás, na jižní Moravě, lípy kvetly (i když dost málo), ale vůbec nevoněly. Přikládáme to velkému suchu už od jara. Omrznout tady neměly z čeho, nic nám neomrzlo (meruňky, broskve apod.).

Mimochodem, v Brně lípy kvetly hodně, dokonce krásně voněly, ale tam je o dost vlhčeji než tady.

jabraka*
hodnocení

Já se domnívám,že asi namrzly květní pupeny v zárodku výhonů.Samotné květy vykvétají už mimo nebezpečí.

liska*

Dnes jsem jela krajinou a prohlížela lípy, abych přinesta toto svědectví: Květů je strašně málo, na dvoumetrové široké větvi zdravého stromu asi jen tak 5-10 květů. Víc jich je v horní polovině stromů, na nižších větvích, kde jsem dříve trhala, tak vůbec nic. Květy jsou už narezlé, zanikají.

doplněno 13.07.17 02:09:

Tentokrát zpráva z hor ze severu Moravy. V nadm.výšce asi 650m.jsem včera spatřila lípy, co hučely včelami, protože kvetou, jak o dušu. Tyhle lípy mají určitě přes dvacet metrů a jsou obaleny květem, a zase jen v horních partiích.

jabraka*
hodnocení

Zato ale je letos často vidět kvetoucí divizny.Čaj z květu je na zimní období vynikající.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]