Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo na zahradu - bývalá jímka

Od: jmlc® odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem, zneužívám ochoty poradit a hledám informace - nápady...

Konečně mi po letech napojili kanalizaci (mělo být před kolaudací 2008, ale obec nějak ztratila peníze na čističku...).

Dnes mám před domem jímku přes 8 kubíků, kterou jsem tak nějak od začátku plánoval použít pro dešťovou vodu na zahrádku. A hledám čerpadlo - levné, samozřejmě, přitom výkonné. Ideálně bych koupil samonasávací venkovní, ale tady je problém v ceně u kalového typu. Jímka je vysoká cca 160cm, pak má hrdlo dostatečného průměru (50cm?) a to je vysoké tak 120cm. Vodu bych potřeboval dostat na kopec cca 30m daleko a 6-9 metrů vysoko...

Jímka je relativně čistá - nemůžu však vyloučit nějaké nečistoty (bláto z kanalizace, nějaké organické zbytky, listy atd.) a běžná samonasávací čerpadla jsou jen na čistou vodu.

Kalová levnější jsou jen ponorná - tj. menší výtlak a nutnost nějakého upevnění ... venkovní čerpadlo bych dal do "boudy" a nechal celoročně za plotem.

Investici jsem plánoval do 2500,-Kč.

Zkuste mi prosím poradit - zejména svou zkušeností... recenzí a tipů z webových prodejen či heureky jsem pročetl mraky- jsou rozporuplné.

Díky !

doplněno 06.05.19 16:27:

Chtěl jsem vložit fotku a zjistil, že vlastně není uzavřen výsledek... link na konkrétní kus. Sice jsem se na dalších dotazech již zmiňoval s výsledkem, ale tady ne. Dnes můžu vložit vč. recenze :D

Takže koupil jsem toto a napojil jsem to trubkama do nádrže, na konec-nasávání- jsem přidal

Čerpadlo na zahradu - bývalá jímka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

za mě jednoznačně RUCHE 1NG.Mám ho ve studni 6 let a jede bez chyby,vodu dotáhne do 70ti metru a vytlak má myslím 40.

hodnocení

To vypadá opravdu dobře! Děkuji za doporučení!

doplněno 12.07.17 14:52:

Tak jsem to probral s dalšími ... a bohužel toto vibrační ponorné čerpadlo nemůžu použít kvůli riziku nečistot z kanalizace před domem - zmíněné listí a sem tam bláto.

Takže asi nejlepší varianta opravdu bude kalové čerpadlo - rozhoduji se mezi cerpadla.heureka.cz/...

u značky Fieldmann mne děsí 2 nefunkční z 12ks dle recenzí, takže alfapumpa s nerez ...

Názory a zkušenosti?

hodnocení

Pro upřesnění mých představ - rozhodoval jsem se mezi ponorným kalovým cerpadla.heureka.cz/... a povrchovým cerpadla.heureka.cz/...

...

obě mají nějaké to mínus... ale až bude vybráno, můžu dál přemýšlet o vychytávkách a doplňcích... v rámci finančních možností :(

hodnocení

0x

No a přívod do toho samonasaávacího by jste řešil jjak? Také se musí upevnit.Já bych to řešil už na "furt".Samonasávací čerpadlo a přívod k němu s PE trubek (zakopat ,nějak upevnit aby nezavazali) Do jímky sací koš se sítkem fepol.cz/... za něj ještě filtr fepol.cz/... který bych na zimu vyšruboval aby vytekla voda + vyčistil

hodnocení

soused má živnost na vodo-topo, vč. nářadí na novodur a zbytky... nechal bych si udělat více stupňový sací koš a dal ho kolenem se šroubením přes dekl jímky - v případě potřeby bych odšrouboval a vytáhl, pročistil.

Neplánuju v budoucích 10ti letech v daném místě měnit cokoliv... takže bych tyto trubky upevnil jako přívod k zemi a samonasávací čerpadlo instaloval v zarádce v nějaké mini boudě...

Taky mne napadlo, jestli se nedá někde koupit jen ta část sacího šneka nebo jak to nazvat - a připevnit na to motor z pračky např. (u tatíka máme dvě pračky s vadnou elektronikou na liště, ale motory ok).

hodnocení

0x

mám ještě toto čerpadlo,cca 7let,v kalové jímce,je to sice nějaký taiwan,ale bez poruchy a bere velké nečistoty.dokonce mi ze studny,cca 9m vytahovalo kačírek.ta alfa taky nevypadá špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]